Πρόκειται για 8χρονο αγόρι, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, αφού εμφάνισε ίκτερο.

Όπως δήλωσε στο Healthmag.gr ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, οι αρμόδιες υπηρεσίες αναζήτησαν το περιβάλλον του παιδιού είτε στη σκηνή όπου διαμένει, είτε τα άλλα παιδιά με τα οποία έχει έρθει σε επαφή, προκειμένου να τους γίνει στοχευμένος εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Α.

Αντίστοιχα στοχευμένος εμβολιασμός έγινε και στο περιβάλλον του παιδιού στην Ειδομένη.

Σε ότι αφορά τους γενικούς εμβολιασμούς που έχει συστήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι πρέπει προηγουμένως να βρεθούν τα εμβόλια, που παρουσιάζουν έλλειψη, και στη συνέχεια να προσδιοριστεί ποιός φορέας θα πραγματοποιήσει τους εμβολιασμούς αυτούς. Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει:

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει ότι διεγνώσθη περιστατικό ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλο από τη Συρία ηλικίας 8 ετών, το οποίο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Γ.Ν.Α. Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει πως σποραδικά κρούσματα της νόσου είναι αναμενόμενα, λαμβάνονται δε όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθεί ο Οργανισμός.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, χαρακτήρισε το περιστατικό ηπατίτιδας στο 8χρονο παιδάκι από τη Συρία, ως διαχειρίσιμο περιστατικό και πρόσθεσε ότι άλλο ένα παιδί ασθένησε από ανεμοβλογιά.

Ο πρόεδρος του ΙΣΠ, πρόσθεσε ότι οι γιατροί από την περασμένη Δευτέρα 7 Μαρτίου, ως χθες Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου, είχαν εξετάσει στο πολυϊατρείο περίπου 600 άτομα, εκ των οποίων τα 115, παιδιά.