Το σαββατοκύριακο ήδη μας χαμογελάει από μακριά και περιμένει να μάθει τα σχέδιά μας για να μας ρίξει άκυρο. Ωστόσο η εβδομάδα που πέρασε ήταν μία ακόμη εβδομάδα, που στο Provocateur δώσαμε -και κερδίσαμε- την μάχη της ενημέρωσης, της διασκέδασης, του προβληματισμού και του γέλιου. Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, υπήρξαν και θέματα που έχασες, αν και δεν έπρεπε.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ αγαπητέ Προβοκάτορα, για να σου τα υπενθυμίσουμε. Και όσο εσύ θα διαβάζεις αυτές τις γραμμές, εμείς θα προετοιμάζουμε πυρετωδώς τις επόμενες ιστορίες μας.

Για τσέκαρέ τα λοιπόν!

1. Η είδηση πως η εκκλησία μας χρεοκοπεί δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους. Έτσι μπήκαμε στη διαδικασία και μαθαμε τα πάντα γύρω από το “εκκλησιαστικό μνημόνιο“. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Provocateur, 10 θα είναι τα πρώτα μέτρα που κληθεί να πάρει η Ελλαδική εκκλησία για να βγει εκτός Χριστιανισμού. 

 

2. Εκτός από την εκκλησία, ασχολούμαστε και με την πολιτική. Στην δεύτερη guest star παρουσία του, ο Tom Kourkoutis εισβάλλει στους facebookικούς λογαριασμούς των πολιτικών της χώρας μας και αποκαλύπτει όλα όσα συζητούν για το επερχόμενο φούντο της Deutsche Bank!

3. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η αγάπη είναι παντού. Και όταν λέμε “παντού”, εννοούμε και στην πολιτική. Οπότε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δείξεις την αγάπη σου, τώρα που έρχεται και ο Άγιος Βαλεντίνος, από τις αγιοβαλεντινιάτικες κάρτες του Άδωνι Γεωργιάδη όπως τις επιμελήθηκε ο Κώστας Μανιάτης.

4. Ναι, αλλά ο έρωτας περνάει κι από το στομάχι. Και ο Γαβριήλ Νικολαΐδης το ξέρει πολύ καλά αυτό. Γι’ αυτό στο #TaperakiProject αυτής της εβδομάδας μας προτείνει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τη δουλειά. Μακαρόνια με πατέ σολομού για να γλύφεις και τα δάχτυλά σου!

5. Ο Ντίνος Ρητινιώτης από την άλλη τρώει τα πάντα, οπότε δεν έχει κανένα πρόβλημα με το φαγητό. Παλιότερα όμως είχε πρόβλημα με την ιδέα του θανάτου, κάτι που έχει ξεπεράσει πια. Πλέον, όπως ο ίδιος ομολογεί, ο θάνατος μπορεί να γίνει ο καλύτερός σου φίλος, αρκεί να τον δεις λίγο διαφορετικά.

6. Ο μικρός του Provocateur μεγάλωσε. Ο λόγος για τον Νίκο Ράπτη ο οποίος χώθηκε στα βαθιά για χάρη του μαχητικού ρεπορτάζ. Έκανε την προσωπική του έρευνα (άκουσε και τα μπινελίκια από το περιβάλλον του) αλλά βγήκε αλώβητος από τον κόσμο του Bourdela.com. Μέσα από το τεράστιο σχολείο που λέγεται “Bourdela.com”, ο νεαρός Προβοκάτορας μας ανέλυσε την “μπουρδελιάρικη αργκό” των χρηστών του site.

7. Η “Ζωή εν Κροτάφω” αυτή την εβδομάδα πήγε σούπερ μάρκετ. Η δυανδρία που σκοπεύει να κατακτήσει το ελληνικό ίντερνετ ανέλυσε διεξοδικά και άκρως επιστημονικά τους 7 τύπους που συναντάς ΠΑΝΤΑ στα σούπερ μάρκετ και στους προσέφερε στο πιάτο. Τι άλλο θέλεις δηλαδή;

8. Εκτός από τα πιτσιρίκια της δόλιας μάνας που βλέπεις από πάνω, ασχοληθήκαμε και με παιδιά της Α’ δημοτικού. Ο Κώστας Μανιάτης αυτή τη φορά δεν θα έχει την τύχει να ακουστεί στο debate, αλλά όσο να ‘ναι την πήρε την δόξα του και χωρίς αυτό. Τα κανόνισε με έναν δάσκαλο της πρώτης δημοτικού και του εξασφάλισε τις περιγραφές των μαθητών για 7 οσκαρικές ταινίες

9. Μετά τη σύναξη Ποντίων για το “πόσο Πόντιος είσαι;” του Ντίνου Ρητινιώτη, οι Ηπειρώτες παίρνουν την σκυτάλη στο Provocateur. “Πόσο Ηπειρώτης είσαι;” αναρωτιέται ο Νίκος Μπόβολος, που έχει φάει τα νιάτα του στα Τζουμερκοχώρια, παλεύοντας με τα χιόνια.

10. Για το τέλος, θα ασχοληθούμε με εσένα αγαπητέ Προβοκάτορα. Ο Ντίνος Ρητινιώτης, μαζεύοντας υλικό μηνών από screenshots των Google Analytics, έκανε μία εκτενή ανάλυση για το τι έψαξες στις μηχανές αναζήτησεις και κατέληξες να βολοδέρνεις στο Provocateur. Αυτές είναι οι πιο κουλές λέξεις-κλειδιά που σε έφεραν στα χεράκια μας

Bonus Content

Το απόλυτο αμφίβιο τέρας, straight from Mother Russia!

Άντε καλό σουκού!