Ξέρετε τι είναι χειρότερο από το να περπατάς αφηρημένος στο κινητό σου και να κουτουλάς πάνω σε ναι το έχουμε πάθει κολώνα; Το να περπατάς αφηρημένος στο κινητό σου και να πέφτεις πάνω σε αυτοκίνητο. Όχι, αυτό δεν το έχουμε πάθει. Ακόμα. 

Όπως και να έχει, η στιγμή που μπορεί να μας συμβεί δεν είναι πλέον και τόσο απίθανη, καθώς η έξη μας στα smartphone μήπως και χάσουμε κανά ποστάρισμα ή καμιά ειδοποίηση, είναι τέτοια που σπάνια σηκώνουμε το κεφάλι ακόμη κι όταν περπατάμε.

Με όσους κινδύνους συνεπάγεται το “κόλλημά” μας για πεζούς κι οδηγούς

Δύο τυπάκια από τη Σουηδία είπαν να το πάρουν πάνω τους και να κάνουν κάτι για να επιστήσουν την προσοχή των συμπολιτών τους. Τα έβαλαν κάτω και δημιούργησαν αυτό:

Μια πινακίδα, δηλαδή, στην οποία εμφανίζονται οι φιγούρες μια γυναίκας κι ενός άνδρα που περπατάνε όντας φανερά προσκολλημένοι στα κινητά τους.

Οι πινακίδες με το χαρακτηριστικό κόκκινο τριγωνικό πλαίσιο (το οποίο λειτουργεί ως αναγγελία ενδεχόμενου κινδύνου), ξεφυτρώνουν πλέον σε διάφορα μέρη της Στοκχόλμης και αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα υιοθετηθούν κι επίσημα από τον σουηδικό ΚΟΚ.