John Lennon και Al Pacino… μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να ενώνει μία μουσική ιδιοφυία της ανθρώπινης ιστορίας με ένα «ιερό τέρας» της 7ης Τέχνης; Δεν θα ήταν συγκινητικά υπέροχο να υπάρξει μία ρωγμή στον χωροχρόνο που να προκαλούσε μια έστω στιγμιαία αλληλεπίδραση στις ζωές δύο ανθρώπων, δύο καλλιτεχνών,  που άφησαν το δικό τους ξεχωριστό στίγμα, ενέπνευσαν, και καθόρισαν γενεές; Φανταστείτε…

Ενας άνθρωπος το φαντάστηκε και αποφάσισε να το μεταφράσει σε φιλμική εμπειρία, σε μία νοσταλγική, «μικρή» ταινία , με επίκεντρο «τεράστιους» χαρακτήρες, που για ανεξήγητους λόγους, δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής παρά το πανίσχυρο στούντιο της Warner που έδωσε την εκκίνηση για την δημιουργία της. Και ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, το «Imagine» που δανείζεται τον τίτλο του από το ίσως καλύτερο και πιο ουσιαστικό και εύστοχο μέσα στην απλότητά του, τραγούδι που γράφτηκε ποτέ, αξίζει της προσοχής μας ανάμεσα στον ορυμαγδό των φορτωμένων υποψηφιοτήτων και βραβείων παραγωγών, και τον καταιγισμό των ετήσιων blockbuster.

Ο Dan Folgerman, σεναριογράφος των πετυχημένων animation «Cars» και «Tangled» καθώς και της εξαιρετικής δραμεντί «Crazy, Stupid,Love», γράφει και σκηνοθετεί, τη δική του εκδοχή για το πώς ένα πανανθρώπινο τραγούδι και ο δημιουργός του, μπορούν να εμπνεύσουν και να προσανατολίσουν έναν άνθρωπο που δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στα πιο βασικά, καθημερινά πράγματα, ώστε να αποκτήσει το πολυπόθητο μερίδιο στην ευτυχία.

Στο «Imagine», ο Al Pacino πρωταγωνιστεί σε έναν ονειρεμένο ρόλο, ένα ρόλο που μόνο ένας ηθοποιός της δικής του κλάσης θα είχε το δικαίωμα και την ικανότητα να ερμηνεύσει.

Υποδύεται έναν ξεπεσμένο ροκά που ανακαλύπτει ένα γράμμα που του είχε στείλει ο John Lennon μαζί με την Yoko Ono, και στο οποίο ο θρυλικός μουσικός οραματιστής παρακινούσε τον χορτασμένο από εμπειρίες ρόκερ, να επανεξετάσει τις προτεραιότητές του και να έρθει σε επαφή με τον γιο του που ποτέ δεν γνώρισε.

Το επίλεκτο καστ συμπληρώνουν ο Michael Caine στο ρόλο του μάνατζερ του Al Pacino, η Jennifer Garner στο ρόλο της νύφης του, ενώ συμπρωταγωνιστούν οι βετεράνοι Annette Bening και Christopher Plummer.

Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία εξόδου του «Imagine» στις αίθουσες αλλά ούτως ή άλλως, δεν αναμένεται να βγει σε ευρεία διανομή. Προφανώς μια ταινία όπως το «Nymphomaniac» με επιτηδευμένο μάρκετινγκ, που οι «ειδικοί»  χρίζουν αριστούργημα πριν καν ολοκληρωθεί, κυκλοφορήσει, και την δουν, είναι πιο σημαντική από μία ταινία που ακόμη κι αφελής να φαίνεται στην σύλληψή της, εντούτοις οι προθέσεις της, παρά τα ονόματά της, δείχνουν πολύ πιο αγνές και ειλικρινείς. Βέβαια όταν μέσα σε όλα αυτά, συμπαραγωγός του «Imagine», από ανεξάρτητο μάλιστα στούντιο δηλώνει ότι προσμένει σε εισιτήρια από ένα μεγαλύτερο ηλικιακό κοινό, καταλαβαίνεις ότι για πολύ κόσμο, τζάμπα τα έλεγε ο John Lennon…

You may say I’m a dreamer but I’m not the only one. I hope someday you’ll join us and the world will live as one…