Τα σενάρια και τα ονόματα που ακούγονται για τον Ολυμπιακό, σε κάνουν να νομίζεις ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τάσεις αυτοκαταστροφής και ότι θα διαλύσουν το ρόστερ τους. Πώς αλλιώς να χωρέσουν όλοι όσοι ακούγονται;
 
Πάρτε χαρτί και μολύβι: ποδοσφαιριστές από τη Ρωσία (Ραζάκ, Λεζάρ, Νάτχο), το Βέλγιο (Οπαρέ), τη Ρουμανία (Ταταρουσάνου), την Αγγλία (Ιμπραϊμ). Σημειώστε δε, ότι ακόμα δεν έχουμε πιάσει το πρώτο δεκαπενθήμερο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Που σημαίνει ότι έως τις 31 Ιανουαρίου έχουμε να δούμε και να διαβάσουμε πολλά.
 
Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Ολυμπιακός, κατά πάσα πιθανότητα, θα ακολουθήσει τη γραμμή που εξέφρασε γραπτώς στον Τύπο πριν από λίγο καιρό ο Πιέρ Ισά. Ο Γάλλος είχε πει ότι οι Πειραιώτες θα ενισχυθούν μόνο με τον Πελέ. Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.
 
Όσα ακούγονται τώρα, αφορούν το καλοκαίρι. Τότε οι πρωταθλητές θα πρέπει να πάρουν παίκτες διότι θα φύγει ο Ιμπαγάσα, ο Ντινγκά και θα πρέπει να δοθεί ένα στήριγμα στον Σαλίνο στο δεξί άκρο της άμυνας. Όλοι οι υποψήφιοι είναι σε «καλή» ηλικία, γύρω στα 26-27, και επιπλέον είναι διεθνείς με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους. 
 
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός θα τους αποκτήσει. Μπορεί όλους, ίσως 1-2, ενδέχεται και κανέναν. Το σίγουρο είναι ότι η ονοματολογία αφορά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, διότι τότε η ομάδα θα περνά φάση αναδιοργάνωσης, λόγω των δανεικών κυρίως ποδοσφαιριστών, η τύχη των οποίων δεν έχει ξεκαθαριστεί.