Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η μεταγραφή της χρονιάς στη Γερμανία. Μια μεταγραφή που ήταν… έτοιμη από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά διάφοροι παράγοντες και αντιδράσεις δεν την άφησαν να ολοκληρωθεί. Της έδωσαν, όμως, παράταση. 
 
Ο λόγος γίνεται για την προσθήκη του Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι στη σούπερ ομάδα της Μπάγερν Μονάχου. Στην τέλεια ποδοσφαιρική μηχανή ενσωματώθηκε ένας σέντερ φορ παλαιάς κοπής, αλλά αποτελεσματικός όσο οι σύγχρονοι κανονιέρηδες. Ο Πολωνός επιθετικός είναι υψηλόσωμος, «βαρύ κορμί» θα λέγανε οι παλιότεροι. Παρόλα αυτά, ο Πεπ Γουαρντιόλα, ο θιασιώτης της ενδεκάδας χωρίς το κλασικό φορ, άναψε το πράσινο φως για την άφιξη στο Μόναχο του 25χρονου κυνηγού. Θυμηθείτε μόνο ότι ο Πεπ ήταν εκείνος που «έφαγε» τον πολύ Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς για χάρη των αδιαπραγμάτευτων σχεδίων του που χωρούσαν επιθετικούς ευέλικτους και περισσότερο all around, όπως ο Βίγια.
 
Τώρα τα πλάνα άλλαξαν και η ομάδα που πήγε ακόμα παραπέρα το total football των 70’s, αλλά και της Μπαρτσελόνα του… νυν τεχνικού της, άρπαξε το φονικό όπλο της μεγάλης της αντιπάλου, προσφέροντάς του 8 εκατ. ευρώ το χρόνο, καθιστώντας τον ως τον δεύτερο πιο ακριβό ποδοσφαιριστή της μετά τον Φρανκ Ριμπερί.
 
Το καλύτερο, όμως, δεν είναι αυτό. Σας το αφήσαμε για το τέλος. Ξέρετε πόσα πλήρωσαν οι Βαυαροί για τον Πολωνό στην περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ; Τίποτα. Μάλιστα, τίποτα. Ούτε ευρώ τσακιστό, ζωγραφιστό. Αυτό, διότι το συμβόλαιο του «Λέβα» λήγει το καλοκαίρι με τους «κιτρινόμαυρους», όσο κι αν ακούγεται τρελό και παράξενο στους περισσότερους από εσάς, αν όχι σε όλους.
 
Ο Λεβαντόφσκι, βέβαια, είναι η αλήθεια πως για χάρη της Μπάγερν αρνήθηκε τα 81 εκατ. της Ρεάλ Μαδρίτης! Τι απάντησε για όλη αυτή την ιστορία ο Γιούργκεν Κλοπ; «Ο Λεβαντόφσκι στη Μπάγερν δεν θα προσθέσει ούτε θα αλλάξει πολλά στο παιχνίδι της»!
 
Τα σχόλια δικά σας…