Ο ΠΣΦ «Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών», θεωρεί ιδιαίτερα θετική τη γενικότερη στρατηγική του ΚΕΕΛΠΝΟ  για την πρόληψη των νοσημάτων, τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού. Μάλιστα θεωρεί ότι το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι “Getting to Zero” αντανακλά τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του UNAIDS  αλλά και τις επιδιώξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι Φυσιοθεραπευτές συμφώνα με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπείας (wcpt) αναλαμβάνουν πρωτεύοντα ρόλο στην πρόληψη και τη διαχείριση όλων των ασθενειών, που σχετίζονται με τα χαμηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένου του ιού HIVκαι του AIDS.

Ως ειδικοί στην κίνηση και την άσκηση και με πλήρη γνώση της παθολογίας, οι φυσικοθεραπευτές  θεωρούνται κατάλληλοι για να προωθήσουν, να προβλέψουν και να διαχειριστούν όλες εκείνες τις μεθόδους θεραπευτικής άσκησης, που επιτρέπουν στους ανθρώπους που ζουν με τη νόσο αυτή να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν την μυϊκή δύναμη, την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, το σωματικό βάρος και κυρίως το άγχος και την ψυχική διάθεση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΣΦ, οι φυσικοθεραπευτές σαν ισότιμα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης σε άτομα με HIV / AIDSσυνεισφέροντας και στην:

1. Διαχείριση της καθημερινής κόπωσης αναπτύσσοντας στρατηγικές διατήρησης επιπέδων ενέργειας.
2. Οργάνωση εργασιακού φορτίου με την υπόδειξη των κατάλληλων διαλλειμάτων, τον ομοιόμορφο προγραμματισμό των εργασιών σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο επίπεδο, την ιεράρχηση και επικέντρωση εκείνων που είναι απαραίτητες, κλπ.
3. Εργονομία της καθημερινότητας (χρήση κατάλληλων βοηθημάτων, σωστή στάση του σώματος, με ιδιαίτερη προσοχή κατά την άρση αντικειμένων αλλά και στην παρατεταμένη ορθοστασία, χρήση ηλεκτρικών συσκευών που μειώ-νουν την μυοσκελετική επιβάρυνση, κλπ)
4. Υποστήριξη από συναδέλφους ή φίλους για το ποιες εργασίες μπορεί να γίνουν ευκολότερα από περισσότερα άτομα