Οι υπεύθυνοι στο Σότσι τρέχουν ώστε στις 7 Φεβρουαρίου να είναι όλα έτοιμα. Εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και η Ρωσική κυβέρνηση θέλει όλα να είναι τέλεια. Άλλωστε ο στόχος τους είναι να εντυπωσιάσουν τον πλανήτη με τη λάμψη και τη καταπληκτική διοργάνωσή τους.

Ωστόσο τα σχέδια τους τα χάλασαν δύο άνθρωποι. Οι Rob Hornstra και Arnold van Bruggen έζησαν τα τελευταία 5 χρόνια στο Σότσι, μπήκαν στα σπίτια των απλών ανθρώπων, μίλησαν μαζί τους, τους φωτογράφησαν και έδειξαν τη σκληρή αλήθεια πίσω από τη λάμψη της Χειμερινής Ολυμπιάδας.

Κάτοικοι αποκάλυψαν πως τους έδιωξαν από τις δουλειές τους στη Σοβιετική Ένωση όταν αρνήθηκαν να γίνουν μέλη του Κομμουνιστικού κόμματος, πως τα σπίτια τους είναι άδεια μετά τον Ρωσογεωργιανό πόλεμο, έδειξαν περήφανα τα καλάσνικοφ που έχουν ακόμα στα σπίτια τους, τις πληγές τους από τις σφαίρες και τις βόμβες, αλλά και τα εγκαταλελειμμένα μνημεία τους.

Και όταν παρουσίασαν τη δουλειά τους, με τίτλο Sochi project, η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση: τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία μια για πάντα!