Η αληθινή ιστορία του Jordan Belfor είναι κάτι παραπάνω από ναρκωτικά, πόρνες και χρήμα. H αληθινή ιστορία αφορά την εξαπάτηση επενδυτών με προσωπικό κέρδος άνω των 110 εκ. δολάρια τη δεκαετία του ‘90 και τη δημιουργία ενός νέου κινήματος στο υπό κατάρρευση χρηματιστήριο της Wall Street.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Η ιστορία ξεκινάει με τον μέντορα του Jordan, τον broker Mark Hanna. Ο Mark βλέποντας στα μάτια του Jordan ένα μελλοντικό συνεργάτη μυεί τον δεύτερο στα μυστικά του χρηματιστηρίου της Wall Street, μαθαίνοντας τον πώς να μανιπιουλάρει τους επενδυτές ως υποψήφιους πελάτες .

Ο Martin Scorsese επικεντρώνεται κυρίως στο σημείο του αυνανισμού, της κοκαΐνης και του ελεύθερου σεξ, όπου ο Jordan υποστηρίζει πλέον, ως άξιος μαθητής του μέντορα του, ότι είναι οι μόνοι διέξοδοι διαφυγής από το στρες που του προκαλεί η ένταση της δουλειάς του. Η στεγνή αλήθεια είναι ότι ο Belfort είχε κατακτήσει αρκετές «πρωτιές» πριν καν γίνει γνωστός.

Η κατανάλωση καθημερινά τόσης ποσότητας κοκαΐνης που θα αρκούσε να στείλει ελέφαντα σε νοσοκομείο, η ανάγκη του για καθημερινό σεξ που έκανε τις πόρνες να φαίνονται καλόγριες, αλλά και η μανία του να καταστρέφει ότι έχει μηχανή και τρέχει γρήγορά, τον έφεραν αυτόματα στην κορυφή των πιο εκκεντρικών χρηματιστών της Wall Street. Χαρακτηριστική είναι η σύλληψη του στην Νέα Υόρκη, έχοντας καταναλώσει πάνω από 2G κοκαΐνη και quaaludes (ουσία που είναι απαγορευμένη στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη) μαζί με τέσσερις πόρνες, ενώ τη προηγούμενη είχε ξυπνήσει τη γραμματέα του στις 4 το πρωί ώστε να του στείλει κατεπείγοντος προμήθεια με ελικόπτερο. Το οποίο βέβαια και προσγείωσε αργότερα στη σκεπή του σπιτιού του.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Το περιοδικό Forbes ξεσκέπασε τον Jordan αποκαλώντας τον ένα «διεστραμμένο Ρομπέν των Δασών».

H πραγματική ιστορία βέβαια έχει να κάνει με την διάθεση του Jordan να στρατολογήσει φιλόδοξους νέους με έντονες άπληστες διαθέσεις και κοινό παρανομαστή το κέρδος. Με βάση το δεδομένο αυτό όλοι είναι ικανοί για τα πάντα! Ακόμα και για την προδοσία.

Οι πρώτοι 4 νεαροί που στρατολόγησε ο Belfort ήταν… βαποράκια της πιάτσας που ήξεραν τους νόμους της αγοράς και μπορούσαν να πουλήσουν οτιδήποτε! Οι υπόλοιποι ήταν μικροαπατεώνες ή μεσάζοντες που προσπαθούσαν γρήγορα να πιάσουν την καλή. Είναι άξιο λόγου ότι ο Jordan τελικά ξεσκεπάστηκε από τους ίδιους τους συνεταίρους του, οι οποίοι τον θεωρούσαν και μέντορα τους.

ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ: Έκλεβε μόνο τους πλούσιους

Ο Jordan και η «στρατιά» του έκλεβε όποιους και όσους μπορούσε, αδιαφορώντας εάν ήταν πλούσιοι, φτωχοί ή μικρομεσαίοι. Δεν τον ενδιέφερε ο τρόπος, παρά μόνο ο σκοπός – και ο σκοπός ήταν το κέρδος.

ΓΕΓΟΝΟΣ: Ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και τις πόρνες

Δεν διευκρίνισε ο ίδιος ποτέ σε ποιο από τα δύο ήταν περισσότερο εθισμένος, αν και ο συνδυασμός ήταν αναγκαίος. Χαρακτηριστικό γεγονός είναι ότι σε ιδιωτική πτήση που πραγματοποίησε από τη Νέα Υόρκη στη Γενεύη οι 22 επιβάτες πέραν του Jordan και των συνεργατών του ήταν callgirls από γνωστό γραφείο της Νέας Υόρκης.
Ηδονιστική προσωπικότητα με μόνο Θεό το κέρδος, έβρισκε διεξόδους διαφυγής στα ναρκωτικά και το σεξ, όπως έλεγε ο πατέρας του. Βέβαια ο Jordan ήταν εθισμένος στο σεξ πριν καν γνωρίσει τον κόσμο της Wall Street. H κοκαΐνη ήταν φάρμακο για το μυαλό του, για να αποδίδει όπως έλεγε ο ίδιος 24/7.

Όπως και να έχει ο Jordan Belfort ήταν… εμπνευστής του γρήγορου κέρδους, της ματαιοδοξίας της Wall Street και της δύναμης της θελήσεως. Ενέπνευσε αρκετούς για να βρουν το δρόμο στη ζωή τους, αλλά και δίδαξε μια νέα σχολή ολόκληρη  marketing: το hostile takeover. Ο Belfort μετά την αποκάλυψη της απάτης συνολικού ποσού 110 εκ. δολαρίων συνέχισε να ψαρεύει επενδυτές μέσα από τηλεοπτικά reality show στα οποία υποτίθεται ότι βοηθούσε ανθρώπους που έχουν βρεθεί στο «χείλος του γκρεμού».

Προσωπικά ο Jordan Belfort με ιντριγκάρει για κάθε ένα και όλα τα παρακάτω:

1. Αποδεικνύει έμπρακτα ότι η πολιτεία, η πολιτική και οι λόγιοι της εποχής είναι αδύναμοι εάν όχι ανίκανοι να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν.

2. Στο βωμό του κέρδους όλοι και όλα γίνονται βορά της απληστίας. Με βάση αυτό το δεδομένο όλα είναι εφικτά.

3. Οι χειρότεροι εχθροί είναι κατασκευασμένοι από «φίλους».