Σημαντική υλικοτεχνική βοήθεια θα προσφερθεί από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τις δράσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος στα νησιά, με σκοπό την υγειονομική θωράκιση των στελεχών του Λιμενικού, αλλά και την εξυπηρέτηση μεταναστών που διαβιούν υπό αντίξοες συνθήκες, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν στο Υπ. Υγείας, ο Υπουργός Υγείας, Καθηγητής, Αθανάσιος Δημόπουλος, με τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Καθηγητή, Αθανάσιο Γιαννόπουλο.

Την προσφορά εξοπλισμού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Καθηγητής Χειρουργικής, Αθανάσιος Γιαννόπουλος στον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Ζώη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αθανάσιο Αθανασόπουλο στον Πειραιά, στη διάρκεια της συνάντησης τους αμέσως μετά το υπ Υγείας, στην έδρα του υπουργείου Ναυτιλίας. Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα εφοδιάσει με εξοπλισμό ανάγκης τα νησιά, ο οποίος περιλαμβάνει 2.500 φόρμες, 1.500 υπνόσακους , 2.500 μάσκες, καθώς και 1.500 κιτ, τα οποία θα διανεμηθούν αναλόγως έπειτα από εκτίμηση των αρμόδιων αρχών.

Ο πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επισήμανε στους συνομιλητές του ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και συνέργεια στις εμπλεκόμενες -με το μεταναστευτικό ζήτημα- αρχές, αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα.