Η συναρπαστική ιστορία του ανθρώπου που η ζωή και οι περιπέτειές του οδήγησαν στη «γέννηση» του κατάσκοπου που αγαπήσαμε, έρχεται στη μικρή οθόνη, στη νέα μίνι-τηλεοπτική σειρά «Fleming: Τhe Man Who Would Be Bond». O Dominic Cooper ενσαρκώνει τον θρυλικό «πατέρα» του 007, έναν γοητευτικό αντικομφορμιστή που πάντα αναζητούσε τις απολαύσεις στη ζωή του μέχρι που ήρθαν τα πάνω-κάτω με το ξέσπασμα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, και τον οδήγησαν στη δημιουργία του μεγαλύτερου και διασημότερου κατάσκοπου που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.

Η σειρά τοποθετείται στις αρχές του πολέμου κι ενώ ο playboy Ian Fleming  μέχρι τότε παραμένει ασυγκίνητος και συνεχίζει να κυνηγά γυναίκες, να συλλέγει σπάνια βιβλία, και να ζει από την περιουσία της οικογένειάς του. Ζώντας στην σκιά του αδελφού του κι έχοντας την αποδοκιμασία της μητέρας του, ο Fleming ονειρεύεται να γίνει το «απόλυτο αρσενικό», ήρωας, εραστής, σκληροτράχηλος, εκείνος που πάντα κερδίζει τις γυναίκες.

Τελικά, του ανοίγεται ένας δρόμος στη ζωή του, όταν στρατολογείται από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ναυτικού, για να βοηθήσει στις προσπάθειες εναντίον των Ναζί. Ο Fleming έχει επιτέλους την ευκαιρία του να αναδειχθεί και να αποδείξει την αξία του.

Αρχικά, βλέπει τη νέα του δουλειά ως μια μεγάλη περιπέτεια. Καθώς όμως αρχίζει να έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες και τις προκλήσεις του πολέμου, ανακαλύπτει και τα ταλέντα του.

Με την κάπως διστακτική υποστήριξη της αξιωματικού Monday, η ικανότητα του Fleming να πλάθει ιστορίες, τον κάνει ιδανικό για κατασκοπεία και τον οδηγεί από την γραφειοκρατική δουλειά στην ριψοκίνδυνη περιπέτεια του να κλέβεις μυστικά.

Η σειρά αποτυπώνει τόσο την χλιδάτη ζωή της λονδρέζικης υψηλής κοινωνίας, όσο και το σασπένς και τις ίντριγκες, πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Ο Fleming ρισκάρει τη ζωή του σε επικίνδυνες, πέρα από κάθε όριο, καταστάσεις και την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει τους δικούς του δαίμονες. Παράλληλα, η συνάντησή του με μια γοητευτική βαρόνη, θα οδηγήσει σε μία παθιασμένη σχέση που θα καθορίσει τις ζωές και των δύο.

Οι φαν του James Bond θα εντοπίσουν πολλές αναφορές στον θρυλικό πράκτορα, στην συναρπαστική, εξωπραγματική ιστορία για τα έργα και τις ημέρες ενός playboy κατασκόπου αλλά και της σχέσης του με την  γυναίκα που του έκλεψε την καρδιά. Μία ιστορία μεγαλύτερη από την ίδια τη ζωή, που έδωσε την έμπνευση και την πνοή στη δημιουργία ενός μυθικού χαρακτήρα της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου.

Η σειρά «Fleming: The Man Who Would Be Bond», θα αρχίσει να προβάλλεται από το BBC America, από τις 29 Ιανουαρίου, και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα μέρη-επεισόδια.