Η πρώτη κινητή μονάδα αποτελούμενη από πνευμονολόγους και παιδιάτρους καιεξοπλισμένη με ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα εξετάζει το σύνολο των παιδιών των προσφύγων προκειμένου να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν για την καλή τους υγεία, ώστε άμεσα να προωθηθούν στους ξενώνες, όπου θα φιλοξενηθούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες για την υγεία τους και την προστασία τους.

Η δεύτερη κινητή μονάδα αποτελούμενη από ψυχολόγους και νοσηλευτικό προσωπικόαντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα των χρηστών που έχουν βρει “καταφύγιο” στο χώρο του πάρκου και που πολλές φορές έχουν απρόβλεπτες παραμέτρους, εγκυμονώντας παράπλευρους κινδύνους.

Η συνεχής παρουσία δύο κινητών μονάδων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την περίθαλψη των πασχόντων και άλλες δράσεις άμεσης υποστήριξης είναι αποτέλεσμα της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του Υπουργού Επικρατείας, κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, της Αναπλ. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θεανώς Φωτίου, του Γ.Γ.Δημόσιας Υγείας, κ. Ιωάννη Μπασκόζου, της Αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα, κας Ερμίνας Κυπριανίδου, Γενικών Γραμματέων συναρμόδιων υπουργείων, εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κ.Αθανασίου Γιαννόπουλου, εκπροσώπου του Δήμου Αθηναίων, ΜΚΟ με εμπειρία στο πεδίο δημοσίων φορέων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.