Φέτος είχε σκληρό ανταγωνισμό. Βλέπεις από τη μία ήταν το φινάλε του «Breaking Bad», από την άλλη ήταν το ανατρεπτικό «Walking Dead» που έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τη μανία των ζωντανών-νεκρών. Και όπως ήταν λογικό στα τηλεοπτικά νούμερα το «Game of Thrones» δεν κατάφερε να κοντράρει ιδιαίτερα τις δύο παραπάνω σειρές. Την ώρα που στις ΗΠΑ το φινάλε της σεζόν του «GoT» παρακολούθησαν μόλις 5.5 εκ. θεατές, του «Breaking Bad» είδαν 10.2 εκ. και του «Walking Dead» 16.1 εκ.! 

Τα δεδομένα όμως αλλάζουν όταν μπαίνουμε στο internet και στον κόσμο των παράνομων downloads. Γιατί εκεί το «Game of Thrones» είναι πραγματικός βασιλιάς. Έτσι, σύμφωνα με τα δεδομένα του Torrent Freak, 5.9 εκ. άνθρωποι «κατέβασαν» το τελευταίο επεισόδιο για την απόλυτη μάχη του θρόνου! Και το «GoT» κέρδισε αυτόν τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. 

Μια θέση πιο κάτω βρίσκεται το «Breaking Bad» με 4.2 εκ. downloads, ενώ την 3αδα συμπληρώνει το «Walking Dead» 3.6 εκ. downloads. Όπως λένε τα παιδιά του Torrent Freak, το «GoT» έχει τόση πειρατία εξαιτίας της HBO, που αρνείται να πουλήσει τα δικαιώματα της σειράς και σε άλλα κανάλια.

Πάντως αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί και ιδιαίτερα τους υπεύθυνους του έπους. Ο Jeff Bewkes, CEO της Time Warner, είπε ότι «αυτή η νίκη στη πειρατία είναι καλύτερη και από ένα βραβείο Emmy!». Τι να πει βέβαια και αυτός, όταν βλέπει το σήριαλ να το «φτύνουν» οι Χρυσές Σφαίρες και να παίρνει κάποιο βραβείο Emmy μόνο στις μικρές κατηγορίες;