Έχει τύχει σε όλους και ακόμα κι αν κάποιος το αρνηθεί, εμείς αρνούμαστε να τον πιστέψουμε. Σίγουρα κάποιος, κάπου, κάποτε σου έπιασε κουβέντα και εσύ απλά τον έβλεπες να κουνά τα χείλη του, γιατί δεν είχες καμία διάθεση να τον ακούσεις. Τι έκανες λοιπόν; Έγινες αγενής; Κακώς! Η λύση είναι εδώ και οι προβοκάτορες (ντάξει με μια βοήθεια από το Distractify) θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

Τελείωσαν οι εποχές που με αγένεια άφηνες τον συνομιλητή σου στα κρύα του λουτρού κι εκείνος περίλυπος δεν ολοκλήρωνε ποτέ αυτό (το καθόλου ενδιαφέρον) που ήθελε να πει. Η λύση είναι μία πάμε παραλία. Εδώ είναι οι 7 τρόποι για να συμπεριφέρεσαι σαν να ενδιαφέρεσαι γι’ αυτά που ακούς και ο συνομιλητής να νομίζει ότι τον παρακολουθείς.

Αν δεν είσαι λοιπόν ο μεγάλος δάσκαλος Dr. House, άκου και παίξε μπαλίτσα.

1. Όταν καταλάβεις ότι δε μπορείς να ξεφύγεις και πρέπει να κάτσεις εκεί και να υποστείς την εξιστόρηση, κάνε καταφατικά νεύματα και συνόδευσέ τα με τακτικά “αχά αχά χμ χμ”. Θα έχεις κερδίσει το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού. 

2. Σε οποιοδήποτε σημείο σου κάνει κέφι, πρέπει να διακόψεις το συνομιλητή σου με ένα βροντερό: “ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;”. Και μπορείς να συνεχίσεις να σκέφτεσαι τι θα μαγειρέψεις αύριο όσο εκείνος θα συνεχίσει να λέει τις παπαριές του.

3. Ρώτα κάτι σχετικό με αυτό που συζητάτε. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο αφού δεν παρακολουθείς καν τι σου λέει, ωστόσο υπάρχουν και οι ερωτήσεις μπαλαντέρ: “Σοβαρά;”, “Τι εννοείς με αυτό;”, “Πώς κι έτσι;”. 

4. Πάρε μπερδεμένο ύφος. Πες ότι δεν κατάλαβες τίποτα, βάλτον να στα ξαναπεί από την αρχή (αυτό θα είναι μια μικρή εκδίκηση) και συνέχισε με τα τρία παραπάνω.

5. Παίξε τον ευγενικό. Όλοι ξέρουμε ότι είσαι ένα μεγάλο καθήκι που δεν έχει καμία όρεξη να ακούσει το συνομιλητή του, αλλά πες με πολύ ευγενικό τρόπο ότι χτυπά το τηλέφωνό σου (που και καλά το έχεις στο αθόρυβο) και πρέπει να βγεις εξώ να μιλήσεις γιατί είναι για δουλειά. Βγες. Πάρε μια βαθιά ανάσα και τρέξε να σωθείς.

6. Να λες καλές κουβέντες σε αυτόν που σου μιλά και δεν τον ακούς. Πέτα ένα “μαλάκα έχεις πολύ μεγάλο δίκιο” ή ένα “πολύ καλά του τα είπες δικέ μου”. Θα σιγουρευτεί ότι το παρακολουθείς.

7. Μη χάνεις οπτική επαφή με τον τύπο που βαριέσαι να ακούς. Από μέσα σου μπορεί να τραγουδάς ή να σκέφτεσαι με ποιον τρόπο θα κρύψεις το σώμα του αφού τον δολοφονήσεις, αλλά συνέχισε να τον κοιτάς. Θα τα πει, θα ηρεμήσει και θα το βουλώσει.