Ασχέτως κυβερνητικών επιλογών και πολιτικής ιδεολογίας μάλλον θα πρέπει να είναι πολύ λίγοι αυτοί που δεν θα θεωρούν τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα ιδιαίτερα ευχάριστο ως χαρακτήρα.
 
Στις χαλαρές του στιγμές ο «πλανητάρχης» δεν διαστάζει να αποκαλύψει πτυχές της προσωπικότητάς του, να κάνει χιούμορ να δείξει τα γούστα και τις αγαπημένες του συνήθειες. 
 
Παίζει γκολφ, ψωνίζει βιβλία με την οικογένειά του, συνομιλεί με τον κόσμο, κάνει πλάκα με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού και βγάζει «selfie» με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και την εντυπωσιακή πρωθυπουργό της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ.
 
«Ο Μπαράκ Ομπάμα δείχνει ότι είναι αληθινός πλακατζής» έγραψε τον Απρίλιο του 2012 ο Guardian, με αφορμή το σόου του στον Λευκό Οίκο στην εκδήλωση με δημοσιογράφους, καλώντας τους βρετανούς πολιτικούς να υιοθετήσουν το χιούμορ του.
 
Στην εκδήλωση αστειεύτηκε με την Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας πως «πριν από τέσσερα χρόνια ήμασταν στη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών, τέσσερα χρόνια μετά δε σταματά να μου στέλνει μεθυσμένη μηνύματα από την Καρταχένα»(σ.σ. η τότε υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στην Κολομβία για τη Σύνοδο των κρατών της Αμερικής).
 
Ο ίδιος, βέβαια δεν παρέλειψε να αυτοσαρκαστεί. Έδειξε μια φωτογραφία του από το 2008, μια εκείνης της χρονιάς και μια από το… 2016. Στην τελευταία βέβαια εμφανιζόταν ο διάσημος ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν!
 
Ένα είναι σίγουρο: Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο ιδανικός άνθρωπος για παρέα! Και οι παρακάτω φωτογραφίες το αποδεικνύουν…