Θα την πούμε την αλήθεια: όταν τον πρωτογνωρίσαμε δεν μας γέμιζε το μάτι. Ίσως και να μην τον συμπαθούσαμε πολύ. Μπορεί να έφταιγε η ταινία όπου τον μετέτρεψε σε star («Τιτανικός»), το baby face look του που έδειχνε ότι δεν θα μεγάλωνε ποτέ, ο ντόρος που έκανε χωρίς να μας έχει αποδείξει ποτέ το ταλέντο του.

Ωστόσο ο Leonardo DiCaprio κατάφερε μέσα στα επόμενα χρόνια να μετατραπεί σε έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του. Να δημιουργήσει μόδες με τις εμφανίσεις του, να παίξει σε καταπληκτικές ταινίες, να πειραματιστεί με το ταλέντο του – πότε ως καλό παιδί, πότε ως κακός, πότε ως επαναστάτης, πάντα μπορεί να προσαρμόζει τους ρόλους πάνω του. 

Θυμίζοντας κάτι από τους αστέρες του παλιού καλού ασπρόμαυρου Hollywood, ο DiCaprio καταφέρνει να κρατάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας συνδυάζοντας τη γοητεία με το σοφιστικέ στυλ του. Και φυσικά κάνει τις γυναίκες να τρέχουν από πίσω του, έστω κι αν ο ίδιος δείχνει ότι δεν θέλει να δεσμευτεί. 

Και τώρα, στα 39 του, έρχεται με μια ακόμα μεγάλη ταινία «Ο Λύκος της Wall Street», δείχνοντας σε όλους πόσο πολύ αξίζει το Oscar – ένα βραβείο που η Ακαδημία αρνείται να του το δώσει, λες και είναι καμιά πρώην κομπλεξική γκόμενα! 
Και εμείς πάμε να κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι στην πορεία του. Από τα πρώτα χρόνια έως τώρα, την περίοδο της ωριμότητάς του.