Πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα αν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούσαμε στην καθημερινότητά μας τα pins που υπάρχουν κατά κόρον στον διαδικτυακό κόσμο; Τις… πινέζες εκείνες που μπορούν να σε καθοδηγήσουν από τον έναν προορισμό προς τον άλλον, που στέκονται πάνω σε έναν χάρτη έτοιμες να σου δώσουν τις πληροφορίες που ψάχνεις για ένα αξιοθέατο, ένα μαγαζί, ένα θέατρο, μια δραστηριότητα, μια εκδήλωση;

Η θεωρητική αυτή σκέψη, βρήκε την πρακτική της εφαρμογή στο Tag Athens, μια νέα πρωτοβουλία των atenistas. Η αθηναϊκή συλλογικότητα, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση έχει ξεκινήσει ήδη να ταγκάρει διάφορα αστικά σημεία -κυρίως κτίρια- τα οποία έχουν να προσθέσουν την δικιά τους αφήγηση στο ψηφιδωτό της ιστορίας της πρωτεύουσας. 

Όπως λένε και οι ίδιοι, το Tag Athens επιχειρεί να φέρει στην επιφάνεια:

Σημαντικά αρχιτεκτονήματα, που αντανακλούν περιόδους της αθηναϊκής ιστορίας, από την γνωστή αρχαιότητα μέχρι τις τελευταίες 2 εκατονταετίες και την προσπάθεια δημιουργίας της νέας πρωτεύουσας. Οθωμανικά, νεοκλασσικά, αρτ ντεκό, μπάουχαουζ, μοντερνιστικά κ.α. αρχιτεκτονικά κινήματα που φιλοξενεί η πόλη μας.

Η αρχή έχει γίνει ήδη σε δύο πολύ σημαντικούς δρόμους της πόλης, την Αθηνάς και την Αιόλου, κατά μήκος της οποίας τα μέλη των atenistas έχουν προσθέσει ενημερωτικά ταμπελάκια σε σημαντικά -πέρα από τα πολύ γνωστά- κτίρια. Η περιγραφή κάθε κτιρίου γίνεται τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά, ενώ σε κάθε μία ενημερωτική επιγραφή υπάρχει και QR Code το οποίο ο αναγνώστης-περαστικός θα μπορεί να σκανάρει με το κινητό του για να μεταβεί σε επιπρόσθετο online περιεχόμενο. 

Οι συνέχεια στους (υπόλοιπους) αθηναϊκούς δρόμους.