Το αιώνιο ερώτημα που θα βασανίζει την ανθρωπότητα δεν έχει να κάνει ούτε με ομάδες, ούτε με κόμμα, ούτε με αμάξια ούτε με το “Ποιον αγαπάς περισσότερο; Τη μαμά ή τον μπαμπά;”. Το πιο σπουδαίο ερώτημα ήταν, είναι και θα παραμείνει το: ΣΚΥΛΟΣ Ή ΓΑΤΑ;

Το γραφείο προφανώς και είναι διχασμένο με τις γάτες να κερδίζουν έδαφος, οπότε είπαμε να παίξουμε μπάλα με σκυλιά  που δύσκολα τα ανταμώσεις στη ζωή σου, μπας και κερδίσουν έδαμος. Οι σπάνιες αυτές φυλές είναι το κάτι άλλο και το μόνο που μπορούμε να βγάλουμε σαν συμπέρασμα, είναι το να αγαπάτε τα ζώα, γιατί αυτά σίγουρα το κάνουν…

Τσέκαρε ντε!

1. Σουηδικό Vallhund

Το 1942, η ράτσα αυτή κόντεψε σχεδόν να εξαφανιστεί, αλλά με τη βοήθεια ενός προγράμματος αναπαραγωγής, κατόρθωσε να διασωθεί. Αυτά τα σκυλιά είναι άριστοι θηρευτές μικρών αρπακτικών, τρωκτικών, φύλακες κοπαδιών βοοειδών, εξαιρετικά κατοικίδια, με ιδιαίτερη αγάπη κι αφοσίωση προς τους ιδιοκτήτες τους. Είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ δραστήρια και γι’ αυτό χρειάζονται πολύ άσκηση.

2.Βελγικό τεριέ     

Όταν πρωτοβλέπεις ένα Βελγικό τεριέ αναρωτιέσαι αν βλέπεις αρνί ή σκύλο. Όταν είναι κουτάβια, το τρίχωμα τους είναι σκούρο και σιγά-σιγά μεγαλώνοντας φτάνει στα όρια του άσπρου. Είναι ίσως η πιο κατάλληλη φυλή για παιδιά. Όταν είναι κοντοκουρεμένα και έχουν αρκετή άσκηση είναι απόλυτα ευτυχισμένα.

3. Θιβετιανό Mastiff

Μπορεί, λόγω του μεγάλου όγκου τους, να το πεις και μαντρόσκυλο. Τα Θιβετιανά Mastiff, είναι σήμα κατατεθέν του τόπου καταγωγής τους. Χρησιμοποιούνται για προστασία χώρων, κοπαδιών και ανθρώπων. Είναι πολύ προστατευτικά με αποτέλεσμα να μην είναι πολύ ευχαριστημένα όταν στο σπίτι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα επισκεπτών.

4. Catalburun

Είναι φυλή η οποία συναντάται κυρίως στην Τουρκία. Η ανατομική ιδιομορφία του έχει να κάνει με το γεγονός ότι όταν το κοιτάζεις, νομίζεις ότι έχει δύο χωριστές μύτες. Έχουν πολύ ιδιαίτερη όσφρηση, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικοί θηρευτές.

5. Mudi

Φυλή με πολύ χαριτωμένη όψη. Το έργο που φέρνουν καλυτέρα εις πέρας είναι η φύλαξη κοπαδιών κατά την βοσκή. Τα Mudi, προέρχονται από την Ουγγαρία και είναι πολύ ενεργητικά σκυλιά. Διαθέτουν διαφορά χρώματα τριχώματος, ζουν 13 με 14 χρόνια και φθάνουν σε βάρος από 18 έως 29 κιλά.



6. Catahoula Cur

Θορυβώδες σκυλί που μπορεί να μασήσει όλα τα έπιπλα εάν δεν απολαμβάνει από το αφεντικό του την προσοχή που επιθυμεί. Τα Catahoula Cur, τα χρησιμοποιούσαν στα έλη για φύλαξη βοοειδών και χοίρων. Τα σκυλιά αυτής της ράτσας για να πειθαρχήσουν θέλουν ιδιοκτήτη με έντονο και κυρίαρχο χαρακτήρα, που μπορεί να τα διδάξει υπακοή.

7. Schipperke

Βελγικής  καταγωγής, ζουν 13-15 χρόνια. Παρά το συμπαθές της εμφάνισής τους είναι ανυπάκουα, επιθετικά και χρειάζονται πολύ εκπαίδευση. Έχουν το παρατσούκλι “μικροί μαύροι διάβολοι” και επιτίθενται εύκολα σε άλλα ζώα. Εάν τα αφήσεις χωρίς εκπαίδευση, δεν τα θεωρείς την καλύτερη και την πιο σίγουρη παρέα…

8. Azawakh

Κυνηγόσκυλο που συναντάται σχεδόν αποκλειστικά στη Δυτική Αφρική. Υπάρχει σε πολλά χρώματα όπως γκρι, κανελί και σπάνια σε μαύρο και μπλε. Κινείται με χάρη σχεδόν αιλουροειδούς, άτολμο από την φύση του, αλλά πολύ φιλικό και πολύ στοργικό. Η φυλή χρησιμοποιείται για κυνήγι γαζέλας και άλλων ζώων αυτής της κατηγορίας.

9. Thai Ridgeback

Αρχαία φυλή σκύλων με πατρίδα την Ταϊλάνδη. Σκυλιά μοναδικής ομορφιάς που τα συναντάς σε γκρι, καφέ, άσπρο και μαύρο χρώμα. Έχει μια ιδιομορφία στο τρίχωμα, ενώ το πέλος του δέρματος του τρέχει προς μια φορά, μια γραμμή κατά μήκος της πλάτης του. Είναι σκυλιά με ισχυρογνωμοσύνη, που απαιτούν τον ανάλογο ιδιοκτήτη. Χρησιμοποιούνται συνήθως ως φύλακες κοπαδιών.