Η συνήθης και κατά κύριο λόγο κρατούσα άποψη είναι να φτιάξεις ή να αγοράσεις ένα σπίτι που να είναι καλής κατασκευής και να σου αρέσει αρχιτεκτονικά. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που τα γούστα τους και η αισθητική τους είναι περίεργη; Αλλά περί ορέξεως, ουδείς λόγος. Τέτοια ειδικού γούστου σπίτια θα δούμε παρακάτω.

1. Το καταφύγιο

Η είσοδος φαίνεται αρκετά μεγάλη, με παράθυρα που κοσμούν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χώρου και συγχρόνως διακοσμημένος με πέτρα. Το εσωτερικό έχει βυθιστεί κάτω από το λόφο, επιτρέποντας για εκείνους που ζουν μέσα να βρουν ηρεμία και γαλήνη. 

2. Το σεισμόπληκτο

Με μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται ότι μπορείς να ζήσεις σε ένα τέτοιο… στραπατσαρισμένο σπίτι. Φαντάζομαι ότι εσωτερικά θα έχει μια κάποια ισορροπία. Διαφορετικά αυτοί που το έφτιαξαν και μένουν μέσα χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση…

3. Τα πάνω-κάτω

Κάτι τέτοιες «εξυπνάδες» τις κάνουν στις ΗΠΑ, αλλά πέρα από το αρχικό ενδιαφέρον και την περιέργεια που προκαλούν, όταν θέλουν να τα πουλήσουν πιάνουν πολύ χαμηλή τιμή.

4. Το ουφόσπιτο

Αυτό το σπίτι είναι Ταϊβανέζικης έμπνευσης όπου και βρίσκεται. Λέτε να είναι σκάφος εξωγήινων που ξέμειναν στη γη;

5. Το ανάποδο

Αφού δεν τους βόλεψε για σπίτι, οι ιδιοκτήτες σκέφτηκαν να μην πάνε χαμένα τόσα έξοδα κι έτσι το έκαναν αξιοθέατο με το αζημίωτο. Όπως βλέπετε ο κόσμος μαζεύεται ουρά…

6. Το σπίτι-δορυφόρος

Ολόκληρη η μια πλευρά του είναι από γυαλί, γεγονός που δίνει την ευχέρεια καταπληκτικής θέας από πάρα πολλά σημεία του σπιτιού. Πιάνει και NOVA…

 

7. Το πολύχρωμο.

Εάν κάποιος δεν ξέρει που μένετε και είναι νύχτα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν πρόκειται  να σας χάσει με τίποτα αφού το σπίτι σας είναι τόσο πολύχρωμα φωτισμένο.

8. Μοντέρνο δενδρόσπιτο

Εάν μεγάλωσες στην εξοχή και σαν πιτσιρίκος είχες την τύχη να έχεις δενδρόσπιτο, η τύχη σου μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Όπως βλέπεις, το δενδρόσπιτο μπορεί να σε ακολουθήσει και στην ενήλικη ζωή σου.


 

9. Το παπουτσόσπιτο

Το παραμύθι για το “σπίτι-παπούτσι” δεν είναι τελικά μόνο παραμύθι αλλά υπάρχει και στην πραγματικότητα. Είναι όντως ένα χτιστό ομοίωμα παπουτσιού που έχει δοθεί  μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες. Πραγματικά ένα έργο τέχνης.

 

10. Κουτί στα χιόνια   

Μπορεί να μην είναι και ιδιαιτέρων διαστάσεων, αλλά ίσως είναι το προσόν του για να μπορεί να πουληθεί εύκολα αν χρειαστεί. Εκτός του μεγέθους, ένα άλλο ατού είναι οπωσδήποτε και η υπέροχη θέα στα χιονισμένα βουνά πέρα από την κοιλάδα.