Είχα πολύ καιρό να πάω στο θέατρο. Η κοπέλα μου είχε αρχίσει να αφρίζει και έτσι κίνησα για το Παγκράτι. Μπορεί ο μικρός πανικός στην Κηφισίας να μη στάθηκε αρκετός να μας πτοήσει, φτάνοντας όμως έξω από SKROW THEATER ο κόσμος που περίμενε να μπει ήταν αρκετός για να πιστέψουμε ότι δε θα βρούμε εισιτήρια. Χάρη στην ομορφάδα μας και το βύσμα μας στο εκδοτήριο, βρήκαμε με τα χίλια ζόρια δύο θεσούλες στη γωνία. Ένα θέατρο περίπου 80 θέσεων, ασφυκτικά γεμάτο να αναμένει την έναρξη της παράστασης.

Όση ώρα οι θεατές βολεύονται στη θέση τους, οι τρεις ηθοποιοί κάνουν συνεχόμενα διαφορετικές κινήσεις επάνω στη σκηνή που είναι χωρισμένη σε τρία κομμάτια (δύο επάνω – ένα κάτω).

Η παράσταση «Μπιλ και Λου» είναι μια αληθινή, συγκινητική ιστορία που είχε μεταφερθεί στο παρελθόν και στον κινηματογράφο με ιδιαίτερη επιτυχία. Πραγματεύεται τη σχέση που αναπτύσσεται σχεδόν κατά τύχη ανάμεσα στη Λου, μια οκτάχρονη από την Αυστραλία και τον Μπιλ, έναν 44χρονο από τη Νέα Υόρκη.
 

 

Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επιμέλεια του Δημήτρη Μπογδάνου κρίνεται άκρως επιτυχημένη, ενώ οι τρεις ηθοποιοί (Βασίλης Μαυρογεωργίου, Στέλιος Ιακωβίδης, Λυδία Τζανουδάκη) είναι κι αυτοί εξαιρετικοί.

Χιούμορ (όχι και τόσο επιτυχημένο πάντα), θλίψη, ωμότητα αλλά και τρυφερότητα, συνθέτουν μια πολύ γλυκιά ιστορία για τη φιλία, την παιδική παραμέληση, τη μοναξιά, το bullying, την κοινωνική απομόνωση και την αυτοεκτίμηση, όλα με επίκεντρο ένα… hot dog σοκολάτας.

Στα δικά μου μάτια η παράσταση άγγιξε το τέλειο (στα μάτια της Μαρινίκης δεν το άγγιξε απλά, το έπιασε σφιχτά!) με μια μικρή ένσταση στο σκέλος του χιούμορ. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη παράσταση που αβίαστα προκαλούσε έντονα συναισθήματα, στα κομμάτια που απαιτούνταν χιούμορ, η προσπάθεια δεν ήταν και πολύ αποδοτική. Και σίγουρα δεν ήταν θέμα ερμηνείας, αλλά θέμα κειμένου.

Γιατί στο θέατρο υπάρχουν δύο είδη χιούμορ και στις λίγες φορές που έχουν συνδυαστεί, έχουμε δει αριστουργήματα. Το δυνατό κείμενο που συμπληρώνεται από μια οποιαδήποτε ερμηνεία και η δυνατή ερμηνεία που συμπληρώνεται από ένα οποιαδήποτε κείμενο. Συνηθίζω να προτιμώ το πρώτο (και μετά διαφωνώ με τη Μαρινίκη μέχρι να γυρίσουμε σπίτι…).

 

 

Info:

Skrow Theater – Αρχελάου 5, Παγκράτι, ΤΚ 11635, Αθήνα | τηλέφωνο: 210 72 35 842
Κάθε Κυριακή, στις 18:00 (απογευματινή) & στις 21:00 (βραδινή)
Εισιτήρια: 12 € γενική είσοδος, 8 € μειωμέν
ο