Αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι το «Φάλουν σε Όρθια Στάση». Έτσι το λένε και αφορά σε ενεργοποίηση του σώματος. Είναι μία από τις πέντε «ήρεμες ασκήσεις» του Φάλουν Γκονγκ (ή Φάλουν Ντάφα, όπως θέλετε πείτε το) που «ανοίγουν τα ενεργειακά κανάλια του σώματος και ενισχύουν το ενεργειακό δυναμικό μέσα από απλές, αργές κινήσεις και γαλήνιες στάσεις διαλογισμού».

Αυτά γράφει το σχετικό φυλλάδιο που μοιράζεται ανά τις συνοικίες της Αθήνας και το βρήκαμε κι εμείς χθες το απόγευμα στην πλατεία Κολωνακίου. Μαζί με πέντε «ασκούμενους του Φάλουν Γκόνγκ» με κλειστά τα μάτια και απόλυτα ατάραχους απέναντι σε οτιδήποτε συνέβαινε δίπλα τους.
 


Παράδοξο θέαμα ομολογουμένως, ακόμη και για τους Αθηναίους που έχουν δει κι έχουν δει τα ματάκια τους. Αλλά στη μέση της πλέον δημοφιλούς (για να μην πω πιο χλιδάτης…) πλατείας του λεκανοπεδίου, τέτοιες ιστορίες δεν συνηθίζονται. Υπό νορμάλ συνθήκες, μαθήματα πραγματοποιούνται στο Πάρκο Ελευθερίας κάθε Κυριακή στις εννιάμιση το πρωί.


[fullimage]21057[/fullimage]


Οι παρακείμενοι πάντως άνδρες της μηχανοκίνητης αστυνομικής ομάδας, δεν έδωσαν σημασία και άφησαν τους «ασκούμενους» να κάνουν τις ασκήσεις. Αυτές τις μέρες άλλωστε, αν δεν διασαλεύεται η κοινή ησυχία, δεν έχει και πολύ νόημα να μανουριάζεις με τον κάθε άσχετο. Χώρια που μπορεί να σου βγει το όνομα ότι διώκεις κι εσύ την Φάλουν Γκονγκ, όπως οι σχετικώς εκνευρισμένοι με τις δραστηριότητές της Κινέζοι αστυνομικοί.


 

Προφανώς δεν τους αγγίζει το τρίπτυχο Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα που είναι οι βασικές αρχές της Φάλουν Γκονγκ. Και δεν ψήνονται από τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν υιοθετεί οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία και δεν αποτελεί απειλή για την εξουσία. Αλλά αυτά είναι δικές τους υποθέσεις, δεν είναι δικές μας…