20:10

Τα πιο εντυπωσιακά ταμπλό σήμερα στο Συνταγμα, είχαν χαρακτήρα ποιητικό. Μια ομάδα νεαρών κουβάλαγε πινακιδούλες με στίχους του Θερβάντες, του Ντύλαν Τόμας, του Γκαίιτε, του Ρόμπερτ Φροστ, απολύτως ταιριαστούς με τις δύσκολες και κρίσιμες περιστάσεις!

 

 

 

 

 

19: 20

Ώρα επτά περασμένη το απόγευμα στο Σύνταγμα και το κρύο θερίζει. Ο κόσμος ωστόσο έχει ξεπεράσει τις 8.000 και αυξάνεται διαρκώς. Σημαίες παντού, οι περισσότερες ελληνικές αλλά και κουρδικές και παλαιστινιακές, έως και… πορτογαλέζικες. Τα περισσότερα πανό έχουν παραταχθεί μπροστά στη Βουλή και δίνουν το μήνυμα της συγκέντρωσης: «Τσακίστε τα μνημόνια και τους νεοναζί», « Καμιά θυσία για χρέος και ευρώ», «Rise Up Europe», «European People All Together / Ούτε βήμα πίσω», «Frau Merkel Tell Us About Siemens / Hochtief/ Ferrostaal. Then Tell Us How Corrupt Greeks Are», Μη αναγνώριση χρέους /Διαγραφή εδώ και τώρα», «Stop Austerity. Support Greece. Change Europe».

 

Ο κόσμος συζητάει, σχολιάζει, γελάει, ελπίζει. Το κλίμα είναι συγκρατημένα αισιόδοξο. Από αυτοσχέδιες μικροφωνικές ακούγονται τραγούδια: Bella ciao, Manu Chao, Θεοδωράκης. Η αστυνομία απουσιάζει, εκτός από τους τροχονόμους που ρυθμίζουν την κίνηση. Η Πανεπιστημίου έκλεισε μόλις.