Ένα από τα εξαιρετικά σπάνια απογεύματα  καθημερινής που μπόρεσα να «ξεκλέψω» πετυχαίνοντας τα μαγαζιά της γειτονιάς μου ανοιχτά (και όταν αναφέρομαι στην «γειτονιά» μου, εννοώ την περιοχή Παπάγου – Χολαργού), έφτασα στην οδό Περικλέους στο Χολαργό. Δρόμος εξαιρετικά γνωστός σε πολλούς, αφού εκεί γίνεται και η λαϊκή του Χολαργού, εκεί βρίσκεται και το Δημαρχείο, εκεί βρίσκεται και ένα ωραιότατο παρκάκι που, όταν το παιδάκι μου ήταν μικρό, πηγαίναμε και χάζευε, τις πάπιες που κολυμπούσανε στην λίμνη.

 


 

Αφού είχα εξασφαλίσει την τροφή για τα σκυλιά μου, είχα αγοράσει και μερικά απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ, τα γυναικείο μου μάτι, «σκανάρισε» την βιτρίνα του καταστήματος «soft wear» που βρίσκεται στο αριθμό 56 της Περικλέους.
 


 

Στη βιτρίνα η προκλητική μεγάλη ταμπέλα ότι όλα τα ρούχα δίνονται, εξαιτίας των εκπτώσεων, στα 10 ευρώ, ήταν αρκετή για ν’ ανοίξω την πόρτα, με μια σχετική δυσπιστία ως αναφορά στην ποιότητα των ρούχων.


 

Το κατάστημα γεμάτο από κόσμο: Γυναίκες και άντρες καθώς και νέα παιδιά που κοιτούσαν ν’ αγοράσουν δώρα για τις κοπελιές τους. Τα κορίτσια που εξυπηρετούσαν, ευγενέστατα. Τα ρούχα εξαιρετικά! Βρήκα φόρμες βαμβακερές και βελουτέ, βρήκα μπλουζοφορέματα που τα φοράω πολύ με μαλακή υφή, βρήκα πλεκτά καταπληκτικά, συνδυασμένα με βαμβακερά μπλουζάκια. Τα πάντα όλα στα 10 ευρώ.  Οι υποψήφιες ν’ αγοράσουμε ήμασταν τόσο ενθουσιασμένες που δίναμε και συμβουλές η μία στην άλλη τι να προτιμήσει και τι ν’ αφήσει. Τα κορίτσια που διαχειρίζονται το κατάστημα με πληροφόρησαν ότι από την Τρίτη που πέρασε περίμεναν και νέα εμπορεύματα, πάντα στα 10 ευρώ. Έβαλα τις μπλουζίτσες που αγόρασα στην σακούλ , τις δύο εκ των οποίων της φόρεσα ήδη και σε εκπομπές στην τηλεόραση και έβγαλα το κινητό μου να φωτογραφίσω