Μια βόλτα στο Παγκράτι από το πρωί ως και το βράδυ αρκεί για να θες να μείνεις εκεί. Μια από τις πιο hip περιοχές της Αθήνας, μόλις έναμισι χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης, έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να συγκεντρώσει τον πιο ψαγμένο κόσμο στα μικρά όμορφα μπαρ και τα εστιατόρια.

Εάν βαρέθηκες την πολυκοσμία του ιστορικού τριγώνου, το Παγκράτι είναι η περιοχή που αγαπάς να χαθείς στους δρόμους του, ανακαλύπτοντας συνεχώς νέα στέκια. Από τα καφενεία που ξαναζωντάνεψαν, μέχρι τις ταβέρνες με τις αυλές και τα παλιά καλά εστιατόρια με συνταγές από όλο τον  κόσμο.

Καταλήγοντας στο «Κάτω» Παγκράτι, συναντήσαμε μοναδικές γεύσεις σε τρία διαφορετικά εστιατόρια. Ένα ταξίδι από τη διεθνή κουζίνα έως την κρητική, τρεις γαστρονομικές εμπειρίες που θα θυμόμαστε και θέλαμε να μοιραστούμε, για να τις βιώσετε κι εσείς…
 

Μαγεμένος Αυλός (Διεθνής Κουζίνα)

Πάνω στην Πλατεία Προσκόπων, ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας, με τραπεζάκια έξω για το καλοκαίρι. Εκεί θα φας το αγαπημένο φαγητό του Μάνου Χατζηδάκι, την πικάτα (μοσχαράκι με λαχανικά και τυρί) αλλά και πολλά άλλα νόστιμα πιάτα.

 

Κατσούρμπος (Κρητική Κουζίνα)

Σχεδόν δίπλα από τον Μαγεμένο Αυλό, είναι κλασική επιλογή για όσους ψάχνουν καλό κρητικό στο κέντρο της Αθήνας. Με πρώτες ύλες που φτάνουν κάθε εβδομάδα από το νησί γίνονται πολύ νόστιμα πράγματα στην κουζίνα. Ξεχωρίζουν το χειροποιήτο εφτάζυμο ψωμί, η γραβιέρα με το μέλι, τα σταμναγκάθι αλλά και οι σαρικόπιτες. Από τα κυρίως, ξεχωρίζει το ανωγειανό γαμοπίλαφο με τον κόκκορα και για το τέλος σφακιανόπιτες και καλτσούνια με μέλι και καρύδια. 

 

Vespa Rossa (Ιταλική Κουζίνα)

Λίγο πιο κάτω από την Ριζάρη, η VespaRossaθα σου προσφέρει μοναδικές στιγμές ιταλικής γεύσης. Με πιάτα που θα σου ανοίξουν τα μάτια προς την ιταλική κουζίνα και γεύσεις που δεν έχεις δοκιμάσει τουλάχιστον στην Αθήνα θα σε κάνει να θες να ξαναπάς!

Σε όλα θα συναντήσετε συνταγές φτιαγμένες με αγνές, εκλεκτές πρώτες ύλες, μαγειρεμένες με μεράκι και την καλύτερη διάθεση να πηγάζει από κάθε γωνιά των χώρων.

Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και να κλείσετε τραπέζι online μέσα από το e-table.gr κερδίζοντας προσφορές, για να μαγέψετε την παρέα σας ακόμα περισσότερο!