Μετά την πρόσφατη και πολύ επιτυχημένη δράση που διοργάνωσαν οι atenistas και η οποία αφορούσε μια ιδιαίτερη ξενάγηση σε 18 μικρά μουσεία της Αθήνας (οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τις 5000), η συλλογικότητα ξαναχτυπά με μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση.

Αύριο, Κυριακή 7 Νοεμβρίου, η atenistasBike,  η νεότερη υποομάδα των atenistas, σας  καλεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Βικτωρίας για μια τρίωρη ποδηλατάδα στο Κέντρο της Αθήνας. Μια ποδηλατάδα, μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα αγάλματα της πόλης. Συχνές στάσεις θα λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία κι εκεί οι διοργανωτές θα αφηγούνται ορισμένα βασικά στοιχεία τόσο για το πρόσωπο στο οποίο είναι αφιερωμένο το μνημείο, όσο και για τον δημιουργό του.
 



 

Η διαδρομή θα έχει μήκος περίπου 15 χιλιόμετρα και θα «αγκαλιάζει» το κέντρο της Αθήνας.  καθώς από την πλατεία Βικτωρίας, οι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα, θα κατηφορίσουν προς το Καλλιμάρμαρο, θα περάσουν έξω από το Ηρώδειο, θα συνεχίσουν προς το Θησείο, το Γκάζι και το Μεταξουργείο και θα καταλήξουν στην Ομόνοια.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το ερέθισμα για την συγκεκριμένη ποδηλατάδα υπήρξε μια δράση που είχαν κάνει οι atenistas προ μηνών και η οποία αφορούσε την καταγραφή των αγαλμάτων του Κέντρου στον ιστότοπο είχαμε παρουσιάσει τότε στο Provocateur).