Μετά τη δυνατότητα πλοήγησης σε χάρτες, εντοπισμού του δρόμου του σπιτιού σου και μια ευρεία επιλογή σε έξυπνες και πρωτότυπες εφαρμογές, άλλη μια νέα εφαρμογή έρχεται από την Google η οποία λέγεται ότι θα επιτρέπει σε όσους φορούν τα ειδικά γυαλιά, να βγάζουν φωτογραφίες ενεργοποιώντας μόνο τη σκέψη τους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή της Google, με την ονομασία “MindRDR”, θεωρείται η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που χρησιμοποιεί τα εγκεφαλικά κύματα του χρήστη επιτυγχάνοντας τη λήψη φωτογραφιών, χωρίς να απαιτείται καμία απολύτως μυϊκή κίνηση. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα ανεβάσματος των φωτογραφιών με τον ίδιο τρόπο ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα με ιδιαίτερη ακρίβεια.

Τι κάνουμε, λοιπόν, προκειμένου να λειτουργήσει η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή;

Βάζουμε τα δυνατά μας, συγκεντρωνόμαστε και εστιάζουμε τη σκέψη μας μέχρι να προκαλέσουμε τη μετακίνηση μιας λευκής γραμμής που εμφανίζεται στην οθόνη των Google Glass, που ήρθαν κυριολεκτικά να…μας βάλουν τα γυαλιά!

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι σχετικές ανησυχίες, ότι η εν λόγω εφαρμογή-η οποία δεν διατίθεται ακόμη από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Google-θα επιτρέπει σε κάποιους να τραβάνε ανενόχλητοι φωτογραφίες χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από κανέναν.

Το νου σας, λοιπόν, όταν περπατάτε σύντομα αμέριμνοι στο δρόμο, γιατί κάπου μπορεί να “αστράφτει το φλας” απαθανατίζοντάς σας χωρίς εσείς να το γνωρίζετε…