Ο Maciej Dakowicz είναι ένας Πολωνός φωτογράφος που άφησε την καριέρα του στην τεχνολογία για να επικεντρωθεί στην αποτύπωση ιδιαίτερων στιγμών από όλο τον κόσμο. Aν κρίνουμε από τα όσα είδαμε, τότε πήρε την σωστή απόφαση. 

Το portfolio του είναι ένα οπτικό ταξίδι σε διάφορους πολιτισμούς που επικεντρώνεται στην ομορφιά της καθημερινής ζωής, αλλά και στην καλή αισθητική. Τι εννοούμε με αυτό;

Στις φωτογραφίες του Dakowicz, o οποίος ταξιδεύει συνεχώς σε εξωτικές τοποθεσίες και εξερευνά απομακρυσμένες κοινότητες αναζητώντας την τέλεια λήψη, βλέπουμε απίστευτες συμπτώσεις, συναντήσεις που συμβαίνουν μία φορά στη ζωή όπως και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Άλλωστε, ο ίδιος τις χαρακτηρίζει «ειρωνικές». 

«Μετακόμισα στο Χονγκ Κονγκ από την Πολωνία για να εργαστώ στο πανεπιστήμιο το 2000. Αγόρασα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή αμέσως μετά, νομίζω ότι ήταν το 2002 και τότε ήμουν 26 ετών. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος με την πόλη και απλά ήθελα μια φωτογραφική μηχανή για να μπορώ να τραβάω φωτογραφίες. Πέρασα σχεδόν 4 χρόνια στο Χονγκ Κονγκ και εκεί ανέπτυξα το πάθος μου για τη φωτογραφία»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, οι φωτογραφίες του Maciej έχουν συμπεριληφθεί σε σημαντικά βιβλία street photography, όπως τα “Street Photography Now”, “The World Atlas of Street Photography”, “100 Great Street Photographs” και “Bystander: A History of Street Photography”. Καταλάβαμε το γιατί.