Έχουμε τις καλύτερες αστικές συγκοινωνίες του κόσμου; Φυσικά και τις έχουμε. Και επειδή στην Ελλάδα νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπό μας, όταν αυτός ζητήσει λίγο αέρα, ανοίγουμε μέχρι και την πόρτα του λεωφορείου για να ικανοποιήσουμε την επιθυμία του. Μάλιστα, είμαστε τόσο μπροστά που την ανοίγουμε ακόμα και αν δεν μας το ζητήσει. 

Υπάρχουν και αποδείξεις.

Ένα υπερσύγχρονο λεωφορείο που εξυπηρετεί τη γραμμή Περιστέρι-Χαϊδάρι, άνοιξε τις πόρτες γιατί ακόμα και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας μπορεί να αντιμετωπίσει βλάβη. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το λεωφορείο της γραμμής 731, που εξυπηρετεί τη γραμμή Ανθούπολη – Αττικό Νοσοκομείο – Δάσος Χαϊδαρίου. 

Εκεί, επιβάτης κατέγραψε βίντεο μέσα από το λεωφορείο, όπου φαίνεται το μεγάλο όχημα να κινείται με ανοιχτή την πόρτα. Κι αν όλο αυτό έγινε γιατί έπρεπε να αεριστεί ο χώρος; Αυτό δεν το σκεφτήκατε.

Όπως διαβάσαμε στο 902.gr, βέβαια, η πόρτα χάλασε και γιατί έχουμε να πάμε και στις δουλειές μας, ο οδηγός συνέχισε το δρομολόγιο παρά την βλάβη και τον κίνδυνο που ελλοχεύει μια ανοιχτή πόρτα σε ένα εν κινήσει λεωφορείο. 

Αν δεν είναι αυτό το πιο Ελλάδα βίντεο της ημέρας, τότε ποιο είναι; Α, ναι, έχουμε και τους παρκουρίστες στη Θεσσαλονίκη