Τι ακολουθεί μετά το θάνατό μας; Έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία; Γιατί οι αρκούδες κάνουν την ανάγκη τους στο δάσος; Πολλά τα ερωτήματα που μας βασανίζουν, αλλά ας σταθούμε στα δύο πρώτα. Αν και κανείς από εμάς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι συμβαίνει μόλις κλείσουμε για τελευταία φορά τα μάτια μας σε αυτό τον κόσμο, ο Νίκολας Κέιτζ μοιάζει να είναι η εξαίρεση.

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, ο παρεξηγημένος ηθοποιός εμφανίστηκε καλεσμένος στο The Tonight Show για μια νέα συνέντευξη με τον Στίβεν Κόλμπερτ. Οι δυο τους συζήτησαν για πολλά θέματα και ανάμεσα σε αυτά ήταν η μεταθανάτια ζωή.

Μετά από μερικές ακόμη διασκεδαστικές και ανάλαφρες ερωτήσεις, ο Κέιτζ ερωτάται ευθέως τι πιστεύει ότι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε. Ενώ ο πρωταγωνιστής του Renfield σημειώνει πως κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα, μοιράστηκε μερικές από τις σκέψεις του.

“Κανείς δεν ξέρει πραγματικά, δεν ξέρω. Λένε ότι ο ηλεκτρισμός είναι αιώνιος. Ότι η σπίθα συνεχίζει να υπάρχει. Θέλω να πιστεύω ότι όποια σπίθα κι αν κινεί το σώμα μας, η σπίθα συνεχίζει να υπάρχει. Αλλά αν αυτός ο ηλεκτρισμός έχει συνείδηση ή όχι, ποιος μπορεί πραγματικά να το πει;”

Ο Κόλμπερτ έχει γίνει viral στο παρελθόν όταν έκανε την ίδια ερώτηση σε άλλη διασημότητα. Το 2019, έθεσε ερώτημα στον αγαπημένο σταρ του Χόλιγουντ, Κιάνου Ριβς, για το τι συμβαίνει μετά το θάνατό μας. Ο Ριβς, τότε, είπε “Ξέρω ότι θα λείψουμε σε αυτούς που μας αγαπούν. Εμείς θα πάμε με αυτό.