Τώρα που έχουμε (όχι όλοι) streaming πλατφόρμες όπως τo Netflix, το HBO, το Hulu κ.λπ., που μας παρέχουν διαφορετικές σειρές και ταινίες, κάπως ηρέμησαν τα πράγματα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «δεν με καλύπτει τίποτα» και είναι σχεδόν όλοι ευχαριστημένοι.

Με την πρόσβαση σε απεριόριστο αριθμό ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών, σειρών και ντοκιμαντέρ, έχουμε γίνει επίσης αρκετά σχολαστικοί και επιλεκτικοί σχετικά με το τι παρακολουθούμε και τι περιμένουμε από τους δημιουργούς.

Για το λόγο αυτό, ένας χρήστης του Reddit, ήταν περίεργος να μάθει από άλλους χρήστες και λάτρεις του κινηματογράφου, ποια είναι μερικά από τα ενοχλητικά πράγματα που βλέπουν στην οθόνη τους. Έκανε, λοιπόν, την εξής ερώτηση: «Τι θα θέλατε να σταματήσει να κάνει το Χόλιγουντ;». Η ερώτηση έλαβε 29.000 απαντήσεις που τόνισαν διάφορα θέματα που πάνε πίσω τη βιομηχανία του κινηματογράφου και κάνει όλους εμάς να χασμουριόμαστε.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα συμφωνήσουμε ότι η δημιουργία μιας ταινίας είναι ένα τεράστιο και πολύ περίπλοκο έργο που απαιτεί πολλή προσοχή, πόρους και ταλέντο. Πολύ συχνά, οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές δημιουργούνται με τρόπο που να ελκύουν το κοινό τους, να φαίνονται κατά κάποιο τρόπο σχετικές με αυτό που συμβαίνει στην καθημερινότητά μας.

Αλλά μερικές φορές, όλη αυτή η ταύτιση μοιάζει άκυρη από τη στιγμή που βλέπουμε έναν ηθοποιό ή μια ηθοποιό να προσποιείται ότι πίνει από ένα άδειο φλιτζάνι ή οδηγεί ένα αυτοκίνητο χωρίς να κοιτάζει σωστά το δρόμο επειδή έχουν έντονη διαμάχη με τον συνεπιβάτη δίπλα τους.

via GIPHY

Γενικά, έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα. Ποια; Αυτά που θα βρείτε στην λίστα που ακολουθεί:

Σκηνές που είναι υπερβολικά σκοτεινές (GoT, δεν ήσουν το πρώτο ούτε το τελευταίο) και δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται. Αν θέλαμε να ακούσουμε ένα ακουστικό βιβλίο, θα το κάναμε.

Οι πρωταγωνιστές έχουν διαμερίσματα που απλά δεν γίνεται να πληρώσουν με τη δουλειά που κάνουν. Αλλά τα έχουν. Και τα απολαμβάνουν. Και εμείς ζηλεύουμε. Η Κάρι Μπράντσο, ακούει;

Η έμφαση στο CGI και όχι στο σενάριο.

Για κάποιο λόγο, οι γυναίκες στις ταινίες δράσεις πολεμούν φορώντας τακούνια. Ας σταματήσουν να το κάνουν αυτό, θα χτυπήσουν.

Ένας παλεύει με είκοσι και μαντέψτε, στο τέλος βγαίνει νικητής ο Ένας. Γιατί; Γιατί οι υπόλοιποι αποφασίζουν να του επιτεθούν με τη σειρά. Πολύ λογικό και τίμιο από την μεριά τους.

Τα remake γνωστών ταινιών. Φτάνει, τα περισσότερα είναι κάτω του μετρίου.

Το να μην ακούμε αυτό που λένε. ΟΚ, αυτό ίσως είναι καλό.