«Μια χαρά», θα μπορούσε να πει κάποιος με τη χαρακτηριστική φωνή του κυρίου που έγινε viral πριν από ένα καλοκαίρι. Τα ταξίδια είναι υπέροχα. Δεν μιλάμε για τα επαγγελματικά, μιλάμε για τα ταξίδια αναψυχής, αυτά που μας γεμίζουν με εικόνες και όμορφες εμπειρίες. Οι διακοπές, άλλωστε, είναι ιερές, ιδίως οι καλοκαιρινές καθώς «κουβαλάμε» μέσα μας τα βάρυ του χειμώνα.

Με αυτό το σκεπτικό, λογικά, ένας εγχώριος Ισπανός τουρίστας αποφάσισε να «αδειάσει» από τη μαυρίλα και να επισκεφτεί την υπέροχη Βαρκελώνη. Και πραγματικά, από το βίντεο που ακολουθεί καταλάβαμε ότι περνούσε εξαιρετικά. Μόνο που, η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια και πολλές φορές τα παίζει on camera.

Όσο ο ενθουσιασμένος και αθώος τουρίστας μιλούσε στην καταλανική τηλεόραση για το πόσο όμορφα περνάει στην πόλη που ακόμα να δει τη Σαγράδα Φαμίλια ολοκληρωμένη, ένας ληστής με μάτια αετού εντόπισε μια τσάντα στην παραλία Σαν Μιγκέλ. Δεν ήθελε και πολύ. «Αγαπώ την Βαρκελώνη. Η παραλία είναι όμορφη, το νερό είναι καθαρό και κρύο», είπε ο happy traveller και τσουπ, το σακίδιο έβγαλε φτερά.

«Κάποιος μου έκλεψε τα πράγματά μου, τον είδε κανείς;», ακούγεται να λέει ένας ο κύριος μα ο τουρίστας, θέλοντας να ακολουθήσει την προφητεία του Άντι Γουόρχολ περί ολιγόλεπτης φήμης, δεν έδωσε σημασία και συνεχίζει να μιλά. «Αυτό που αγαπώ επίσης είναι το φαγητό». Το βίντεο μεταδόθηκε από το ισπανικό κρατικό κανάλι TVE και έκανε το γύρο του διαδικτύου. Ευτυχώς δηλαδή γιατί η αστυνομία χάρη στα στιγμιότυπα κατάφερε και εντόπισε τον κλέφτη και προχώρησε στη σύλληψή του.

Να προσέχετε τις τσάντες σας, παιδιά.

https://t.co/l63ohaFcgQ