Μιλάμε για υπερπαραγωγή. Τυχαία την ανακαλύψαμε ένα βράδυ που είδαμε στο Twitter να γίνεται σχολιασμός της. Η σειρά που προβάλλεται τα βράδια στον ΑΝΤ1 και στο ΑΝΤ1+ είναι πιο άθλια από τα βραζιλιάνικα, μεξικάνικα, τούρκικα σίριαλ που έχουμε δει, είναι επιπέδου Οικογενειακές Ιστορίες αν έκλεβαν το σενάριο από τον Καλό Γιατρό και  άπειρα σύνδρομα από το Grey’s Anatomy.

https://twitter.com/hashtag/HKliniki?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Φυσικά και κολλάς αν δεις ένα επεισόδιο γιατί είναι το πιο επικό τρολάρισμα που κυκλοφορεί εκεί έξω. Κάνει τις υποθέσεις των ριάλιτι Bachelor να μοιάζουν οσκαρικά. 

https://twitter.com/hashtag/HKliniki?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Οι ηθοποιοί είναι κομπάρσοι που έχεις δει σε GNTM, Οικογενειακές Ιστορίες, τηλεπαιχνίδια και κοινό στις παλιές εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου. Με τέτοιο πληθωρισμό πηγαίνουμε κι εμείς να παίξουμε σε ένα επεισόδιο. Είναι κρίμα που κόβεται και θα προβάλλεται μόνο δύο φορές την εβδομάδα εξαιτίας της χαμηλής τηλεθέασης. Δεν μας αξίζει αυτό το έπος και δεν ξέρουμε να το εκτιμάμαι. Σε ποια άλλη σειρά θα σου μάθαιναν οι επειγοντολόγοι(;) τι σημαίνει κάταγμα πυέλου και τραυματική ρίξη του αορτικού ισθμού; Σε ποια άλλη σειρά η Χαρίκλεια η περιπτερού θα έμπαινε με τις πιτζάμες στο νοσοκομείο και ο νευρολόγος Παύλος Δανίκας θα την αντιμετώπιζε σαν γειτόνισσα που κατέβηκε να ζητήσει ζάχαρη για τον καφέ όταν της ανακοίνωνε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια. Ένας ασθενής έβλεπε φαντάσματα. 

https://twitter.com/hashtag/HKliniki?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στο σημείο αυτό αξίζει να επαινεθούν οι απόφοιτοι της σχολής σεναρίου του ΑΝΤ1 που έφαγαν στη Wikipedia άπειρες ώρες να μελετούν ψυχώσεις, σύνδρομα και σπάνιες ασθένειες. Τώρα, από δράματα παρακολουθούμε τις γκομενικές ιστορίες τους εμείς και η Μίνα Θεοδώρου η προϊσταμένη. Ο Ανδρέας «βγαίνει» µε την Αντιγόνη, τη χειρουργό της Κλινικής. Πόσο εύκολο είναι να τα καταφέρουν, όμως, όταν η ξαφνική επιστροφή της Σοφίας αλλάζει τα πάντα; Η Κατερίνα Τριανταφύλλου διατηρεί ερωτική σχέση, µε τον 15 χρόνια μεγαλύτερό της Νικόλα Σπανό, τον ογκολόγο της Κλινικής. Η Αντιγόνη Πετροπούλου που συνδέθηκε με ασθενή που είχε τατουάζ ΟΥΚ στον ώμο έχει υπηρετήσει σε Αφγανιστάν και Σομαλία, έχει χάσει τους γονείς της σε τροχαίο και ο άνδρας της την παράτησε για την αδελφή της. Δεν έχει σκεφτεί ευχέλαιο.Σε κάθε επεισόδιο βλέπουμε τρία ιατρικά περιστατικά και κάποιον να ρωτά αν η γυναίκα με την ιατρική ρόμπα και το στηθοσκοπιο είναι γιατρός.

https://twitter.com/hashtag/HKliniki?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Δεν έχουμε ξεπεράσει το επεισόδιο που ο γιατρός Γαζής έσκασε στην Κλινική με το σορτσάκι από το τρέξιμο κουβαλώντας έναν ημιλιπόθυμο χήρο που ήθελε να τρέξει ημιμαραθώνιο γιατί το χρωστούσε στη νεκρή σύζυγό του. Ο γιατρός Ανδρέας Γαζής είναι ο νέος μας υπερήρωας, έχει βρει και μάζα αέρα σε εγκέφαλο. Σε πρόσφατο επεισόδιο μια ασθενής ήρθε με δάγκωμα νυχτερίδας. Χειροκροτήσαμε. Αξονική κάνεις με το καλημέρα στην κλινική.  Φυσικά γκούγκλαραμε τι σημαίνει ηλεκτρική διέγερση νωτιαίου μυελού κι απορούμε ακόμη γιατί λένε κρύα ανέκδοτα. Το χθεσινό επεισόδιο με τον ζογκλέρ στα φανάρια στάθηκε η αφορμή γι αυτό το άρθρο. Κάπως έπρεπε να εκφράσουμε το θαυμασμό μας στην ομάδα παραγωγής αυτού του τηλεοπτικού έπους. Η πρόθεση του καναλιού ήταν η σειρά να προβάλλεται στην απογευματινή ζώνη 16:00 – 18:00, απέναντι από την αντίστοιχου τύπου, νέα, σειρά του ALPHA με τίτλο «Αμφιβολίες», μακάρι να περάσει τη βάση και να μη χάσουμε τέτοια φυντάνια. Μιλάμε για κλινική περίπτωση βλάβης αυτή η σειρά.  Είναι η καλύτερη “χειρότερη σειρά” που είδαμε φέτος.