Ελλάδα, μια υπέροχη χώρα. Χθες, μάθαμε ότι έφτασε η ώρα του Δημήτρη Λιγνάδη να παίξει μπάλα. Αυτό το ακούσουμε λίγο πριν κάνει τα πρώτα του βήματα έξω από τον Κορυδαλλό. Πλέον είναι ελεύθερος, τουλάχιστον μέχρι η υπόθεσή του να φτάσει στο Εφετείο. «Ο νόμος ισχύει για όλους», μας λένε από χθες. Καμία αντίρρηση, το ζήτημα όμως είναι πώς φτάσαμε στο σημείο. Αν, για παράδειγμα, η αστυνομία που καθυστέρησε να πάρει στα χέρια της το λάπτοπ και το κινητό του ή η πρόεδρος του δικαστηρίου που άφηνε ελεύθερο τον Αλέξη Κούγια να στοχοποιεί θύματα και δημοσιογράφους, έπαιξαν το ρόλο τους για να φτάσουμε σε αυτή την κορύφωση

Αλλά είπαμε, ο νόμος ισχύει για όλους, σωστά; Ίσως και όχι. Σίγουρα όχι. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο από τον νόμο διάστημα (8,5 χρόνια) έκτισης της ποινής του (συνολικά 20 ετών) και έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με όρους. Το Συμβούλιο, βέβαια, αρνείται να κάνει δεκτό το αίτημά του. Μάλιστα, και οι δύο αποφάσεις του Δικαστικού Συμβουλίου της Άμφισσας ήταν απορριπτικές ως προς το αίτημά του για υφ’όρον απόλυση, παρά το γεγονός ότι ο κρατούμενος πληροί, όπως ήδη αναφέραμε, τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ο συνήγορος του, Γιώργος Κακαρνιάς, άσκησε άμεσα έφεση κατά του τελευταίου βουλεύματος και η εισαγγελική πρόταση επί της εφέσεως ήταν και αυτή απορριπτική.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 54η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας για περίπου τρεις εβδομάδες με την κατάσταση της υγείας, όπως είναι λογικό, να χειροτερεύει καθημερινά. Για το λόγο αυτό, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα πορεία αλληλεγγύης. Κάλεσμα είχαν απευθύνει η Συνέλευση αλληλεγγύης, το ΜΕΡΑ25 και οργανώσεις της Αριστεράς.

Την ίδια στιγμή, υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, με τη συμμετοχή του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) που νωρίτερα, με ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε την αποφυλάκισή του ως την «πιο τρανταχτή απόδειξη ότι δεν ζούμε πια σε Κράτος Δικαίου».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα Δημήτρη Λιγνάδη