Πρόκειται για μια σουρεαλιστική «είδηση». Και αστεία. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν είδηση αλλά οι δηλώσεις των επιχειρηματιών της Αλεξανδρούπολης είναι φανταστικές, τόσο καλές που δεν μπορέσαμε να μην ασχοληθούμε μαζί τους.

Από το πρωί λοιπόν το timeline μας έχει γεμίσει με διάφορα εκπληκτικά ρεπορτάζ που εστιάζουν στις διατροφικές προτιμήσεις των 1.000+ Αμερικανών πεζοναυτών που βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη για να τιμήσουν τον ιερό δεσμό μεταξύ Ελλάδας, Αμερικής και ΝΑΤΟ. Πού να ήξεραν οι άνθρωποι της πόλης τι θα ακολουθήσει μετά το «παρκάρισμα» του γιγαντιαίου USS(r) Arlington;

Όπως διαβάζουμε, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου μίλησε για την κρυφή ικανότητα που έχουν οι κότες: κατάλαβαν ότι γέμισε η περιοχή. «Ακόμα και οι κότες το κατάλαβαν. Χθες 1.500 άτομα έτρωγαν πρωινό στην Αλεξανδρούπολη που τρώνε για πρωινό αυγά, λουκάνικα και μπέικον. Χθες χρειάστηκαν 6.000-7.000 αβγά. Δηλαδή ζορίζουμε τις κότες για την αυριανή ημέρα. Δεν έχουμε αβγά». Απίστευτα πράγματα, έρχονται οι Αμερικανοί και μας τρώνε τα αυγά.

Τα 100% αληθινά ρεπορτάζ αναφέρουν ακόμα πως οι Αμερικανοί πεζοναύτες έμειναν με το στόμα ανοιχτό με τις τιμές που επικρατούν στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τζάμπα λέμε, τζάμπα. Μέσα σε τρεις ημέρες τελείωσαν τα rib eye, τις μπριζόλες, τα φιλέτα και τα μπέργκερ (αυστηρή η δίαιτα που ακολουθούν).

«Are you sure?» ρωτάνε οι άθρωποι τους σερβιτόρους όταν φτάνει η ώρα να πληρώσουν. «Έχουν ξετρελαθεί. Μας λένε συνέχεια ότι δεν έχουν φάει ωραιότερο κρέας. Έχουν γυρίσει πόσες πόλεις και έρχονται εδώ και μας λένε τι κρέας είναι αυτό. Ειδικά για τα τοπικά τα κρέατα, τα φιλέτα μας. Και για τις τιμές που βλέπουν, λένε “are you sure”, είναι σίγουρο ότι έχει αυτή την τιμή; Λέω ναι. Και τους φαίνεται απίστευτο, εξαιρετικό και νόστιμο και το value for money γι’ αυτούς είναι πολύ τίμιο». Είναι πολύ τίμιο.