Τι όμορφο που είναι το καλοκαίρι, ε; Υπερβολική ζέστη, ιδρώτας, «γεμάτοι» λογαριασμοί λόγω του ερκοντίσιον, μπάνιο στη θάλασσα παρέα με μοβ μέδουσες, αφραγκίες που σε περιορίζουν μεταξύ Παγκρατίου και Πετραλώνων, «κόλπα» του Ερντογάν. Ελάτε τώρα, όλο γκρινιάζετε, με τίποτα δεν είστε ικανοποιημένοι. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν και χειρότερα (αυτό το mindset δεν βοήθησε ποτέ κανέναν) και ότι κάποιοι θα αφήσουν 100 κατσαρίδες στο σπίτι τους για να δουν τον τραπεζικός του λογαριασμό να μεγαλώνει κατά 2.000 δολάρια. Εντάξει, τελικά υπάρχουν και χειρότερα.

Μια εταιρεία απεντόμωσης με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα προσφέρεται να πληρώσει 2.000 δολάρια σε ιδιοκτήτες για να της επιτρέψουν να απελευθερώσει 100(!) κατσαρίδες στο σπίτι τους. Ναι, σε πιάνει μια αηδία. Η εταιρεία, The Pest Informer, ανέφερε στον ιστότοπό της ότι αναζητά περίπου 5 έως νοικοκυριά που θα επιτρέψουν στους τεχνικούς απεντόμωσης να βάλουν περίπου 100 αμερικανικές κατσαρίδες στο σπίτι. Αυτές είναι μεγαλύτερες από τις δικές μας,

Η εταιρεία είπε ότι η διαδικασία θα της επιτρέψει να μελετήσει μια «συγκεκριμένη τεχνική ελέγχου παρασίτων». Η μελέτη θα διαρκέσει περίπου 30 ημέρες και θα απαιτήσει από τεχνικούς να κινηματογραφήσουν τη διαδικασία. Μιλάμε για ταινία τρόμου, όχι αστεία. Υπάρχουν βέβαια μερικές προϋποθέσεις: απαιτεί τη γραπτή έγκριση του ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών, και το σπίτι πρέπει να βρίσκεται κάπου στις ηπειρωτικές ΗΠΑ. Χα, τη γλιτώσατε εκειί στο Παγκράτι.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των 30 ημερών, οι ιδιοκτήτες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν άλλες τεχνικές ελέγχου παρασίτων. Άσε την παντόφλα κάτω, σε βλέπουμε. Ωστόσο, η εταιρεία υπόσχεται στη δημοσίευσή της ότι θα χρησιμοποιήσει παραδοσιακές τεχνικές εάν η νέα τεχνική δεν εξαλείψει τις κατσαρίδες μέχρι το τέλος της περιόδου των 30 ημερών.

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Υπάρχουν πάνω από 4.000 διαφορετικοί τύποι κατσαρίδων στον κόσμο, αλλά οι αμερικανικές κατσαρίδες είναι από τις πιο κοινές στις ΗΠΑ. Τα παράσιτα είναι δύσκολο να απαλλαγούν λόγω του σκληρού κελύφους και της ελαστικότητάς τους, καθώς και της ταχύτητας με την οποία αναπαράγονται. Μια θηλυκή κατσαρίδα στο απόγειό της μπορεί να παράγει δύο αυγοθήκες την εβδομάδα. Κάθε θήκη περιέχει περίπου 16 αυγά που χρειάζονται από 24 έως 38 ημέρες για να εκκολαφθούν, σύμφωνα με την Pestech, μια εταιρεία διαχείρισης παρασίτων στη Νέα Υόρκη.