Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας την Ιαπωνία, μας έρχονται συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό: μάνγκα, εντυπωσιακές τελετές, φεστιβάλ εορτασμού και μοναδικά ντυσίματα με απεριόριστο, κάπως ιδιαίτερο στιλ, πολεμικές τέχνες, πολλά φώτα, γρήγορος ρυθμός ζωής και εκπληκτικό φαγητό. Καλά, για το τελευταίο δεν είμαστε και πολύ σίγουροι. Μπορεί η ασιατική κουζίνα να βρίσκεται στα up της, αλλά οι Ιάπωνες έχουν ένα θέμα με τα πιάτα τους.

Πριν περάσουμε στο κυρίως πιάτο θέμα μας, όμως, ας δούμε μερικές χρήσιμες(;) πληροφορίες για τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Υπάρχουν δύο μεγάλες θρησκείες που επηρεάζουν τις ιαπωνικές παραδόσεις και τον πολιτισμό: ο Σιντοϊσμός και ο Βουδισμός. Ο Σιντοϊσμός ασκείται στην Ιαπωνία για πάνω από 2.000 χρόνια όμως δίνει έμφαση στου εορτασμούς και τις τελετουργίες και έτσι, ορισμένοι Ιάπωνες δεν θεωρούν τον Σιντοϊσμό θρησκεία, αλλά ένα τρόπο για να γιορτάσουν πολλές από τις κοινωνικές παραδόσεις της χώρας τους. Για το λόγο αυτό, ο Βουδισμός μπορεί να ασκηθεί παράλληλα με τα σιντοϊστικά έθιμα.

Γιατί μοιραστήκαμε αυτές τις τις περιττές πληροφορίες μαζί σας σε ένα κείμενο που εστιάζει στις διατροφικές συνήθειες των Ιαπώνων; Γιατί θέλαμε να καθυστερήσουμε το κακό που ακολουθεί. Κρατήστε την αναπνοή σας σας, πλησιάστε στην τουαλέτα και διαβάστε τα πιο περίεργα «σνακ» και «ποτά» της ιαπωνικής κουζίνας.

Τραγανά μπισκότα με σφήκες

Αποξηραμένες σαύρες και αστερίες

Μπίρα με γάλα (ελπίζουμε να μην το δίνουν σε μωρά)

Νερό διαίτης

Το γνωστό Mountain Dew με γεύση Cheetos

Pepsi αγγούρι. Περιμένουμε Pepsi τζατζίκι

Λεμονάδα με κάρι