Ένας πατριός στη Φλώριντα καταδικάστηκε για κακοποίηση ενός 11χρονου αγοριού. Το ίδιο και η μητέρα του παιδιού, η οποία συνελήφθη μετά από μερικές μέρες. Όλα αυτά χάρη σε μια παρατηρητική και ατρόμητη γυναικά, που εργαζόταν σαν σερβιτόρα, σε εστιατόριο όπου το παιδί με την οικογένειά του είχαν πάει για φαγητό. Η κοπέλα παρατήρησε ανησυχητικά σημάδια και δεν φοβήθηκε «μην μπλέξει».

Οι ένορκοι έκριναν τον 36χρονο Τίμοθι Λι Γουίλσον ένοχο για πολλαπλές κατηγορίες κακοποίησης ανηλίκου, παράνομης κράτησης ανηλίκου κάτω των 13 χρονών και παραμέληση ανηλίκου. Η έρευνα που έγινε αποκάλυψε πως το παιδί διέμενε ξεχωριστά από την οικογένειά του, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, που λειτουργούσε ως αποθήκη. Ο 11χρονος στερούνταν τακτικά φαγητό και νερό, υποβαλλόταν σε ασκήσεις στρατιωτικού τύπου και άλλου είδους κακοποιήσεις. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και πολλά αντικείμενα τα οποία οι δυο «γονείς» χρησιμοποιούσαν ως όπλα σε βάρος του παιδιού.

Όλα αυτά έγιναν γνωστά χάρη στη Φλαβιάνε Καρβάλιο, που εργάζεται στο εστιατόριο του Ορλάντο, όπου η οικογένεια βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2021. Η κοπέλα διαπίστωσε πως το παιδί καθόταν απομονωμένο τόσο από τους γονείς όσο και από το αδερφάκι του. Το παιδί δεν είχε φαγητό ή κάτι να πιει, ενώ στο δέρμα του είχε μώλωπες και γρατζουνιές. Η γενναία σερβιτόρα στάθηκε πίσω από τους γονείς του παιδιού και έδειξε ένα σημείωμα στο αγόρι. Τον ρωτούσε αν είναι εντάξει. Το παιδί έγνεψε με το κεφάλι του αρνητικά. Τότε η σερβιτόρα επέστρεψε με δεύτερο σημείωμα, με το οποίο το ρωτούσε «χρειάζεσαι βοήθεια;». όταν το παιδί έγνεψε θετικά, η Καρβάλιο ενημέρωσε τον εργοδότη της και στη συνέχεια κάλεσε την Άμεση Δράση.

Όταν έφτασε η αστυνομία και έκανε ερωτήσεις στο παιδί, συνελήφθη ο Γουίλσον. Η μητέρα του αγοριού, Κρίστεν Σουάν συνελήφθη έπειτα από μερικές ημέρες. Είναι αντιμέτωπη με πολλαπλές κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος, παραμέληση ανηλίκου και αποτυχία να αναφέρει στις αρχές παιδική κακοποίηση. Παράλληλα, και το δεύτερο παιδί της οικογένειας, 4 ετών, απομακρύνθηκε από το σπίτι.

Μετά τη σύλληψη του πατριού, ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε πως ζυγίζει 9 κιλά κάτω από το φυσιολογικό για την ηλικία του. Επίσης, είχε μελανιές σε όλο του το σώμα. Αργότερα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το παιδί βασανίζονταν και τιμωρούνταν βάναυσα. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το είχαν κρεμάσει ανάποδα από πόρτα και μια φορά το είχαν δέσει με χειροπέδες σε καροτσάκι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς 

«Αυτό που βίωσε αυτό το παιδί ήταν βασανιστήριο. Είμαι μητέρα και βλέποντας το τι είχε περάσει αυτός ο 11χρονος, σοκαρίστηκε η ψυχή μου. Αν η Καρβάλιο δεν είχε κάνει τίποτα όταν το είδε, το αγοράκι πιθανότατα δεν θα άντεχε πολύ ακόμη», ανέφερε η αστυνομικός Έριν Λόουερ.