Ένας avant garde πίνακας αξίας 740.000 λιρών καταστράφηκε όταν ένας «βαριεστημένος» φρουρός ασφαλείας αποφάσισε να ζωγραφίσει μάτια σε απρόσωπες φιγούρες που απεικονίζονται στο έργο τέχνης σε μια ρωσική γκαλερί. Δεν πήγε καλά η πρώτη μέρα στη δουλειά.

https://t.co/HZ65XC1KS9

Την πρώτη του μέρα στη δουλειά, ο φύλακας θέλησε να σχεδιάσει δύο ζευγάρια μάτια με ένα στυλό πάνω στον πίνακα «Three Figures» (1932–1934) της καλλιτέχνιδας Anna Leporskaya κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης μοντέρνας τέχνης στο πολιτιστικό κέντρο Yeltsin στην Αικατερινούπολη. ράβηξε τα βλέμματα πάνω του. Οι Τρεις Φιγούρες της Anna Leporskaya στάλθηκαν για αποκατάσταση αφού ο φύλακας το βανδάλισε με ένα στυλό την πρώτη του μέρα.

Ο πίνακας καταστράφηκε από έναν φύλακα  60 ετών, ο οποίος εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Γέλτσιν.  Ο πίνακας, ο οποίος ήταν δανεικός από την Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ στη Μόσχα, υπέστη ζημιά από τον φύλακα αφού λέγεται ότι βαρέθηκε την πρώτη του μέρα. Έκτοτε απολύθηκε.

https://t.co/jmuNU6QMQD

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Άννα Ρεσέτκινα, είπε ότι ο πίνακας βανδαλίστηκε «με ένα στυλό με την επωνυμία του Κέντρου Γέλτσιν». Η ζημιά στον πίνακα και το κόστος της αποκατάστασης έχει υπολογιστεί σε 2.470 λίρες (250.000 RUB). Δεν είναι σαφές πόσο αξίζει ο πίνακας, αλλά ήταν ασφαλισμένος στην ασφαλιστική εταιρεία Alfa για 740.000 £ (74,9 εκατομμύρια RUB).

Το Κέντρο Γέλτσιν ανέφερε τη ζημιά στην αστυνομία στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών του Εκατερίνμπουργκ αρνήθηκε αρχικά να απαγγείλει κατηγορίες καθώς η ζημιά κρίθηκε «ασήμαντη». Μιλάμε για σουρεάλ έπος. Το Κέντρο Γέλτσιν έχει τοποθετήσει από τότε προστατευτικές οθόνες στα υπόλοιπα έργα της έκθεσης. Τι τραβάνε και οι άνθρωποι σε μουσεία και γκαλερι.