Διαμέρισμα χωρίς γάτα να επιβλέπει πάνω στο σύνθετο ό,τι κινείται, δεν είναι διαμέρισμα, όλοι το ξέρουν αυτό. Είναι τα αξιαγάπητα φουντωτά αιλουροειδή που το μόνο που κάνουν είναι να ξαπλώνουν και να μπανιαρίζονται και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Είναι η συντροφιά μας, οι φίλοι μας, το στήριγμα μας, οι εμπρηστές που βάζουν φωτιά στα σπίτια μας. Ναι, καλά διαβάσατε.

Οι γάτες, αυτά τα γλυκά πλάσματα που γεμίζουν τον καναπέ μας με τρίχες, μπορεί κάποιες φορές να γίνουν επικίνδυνες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής και Υπηρεσίας Καταστροφών της Σεούλ, προκάλεσαν συνολικά 107 φωτιές σε σπίτια. Αν είναι δυνατόν!

via GIPHY

Οι φωτιές πιστεύεται πως ξεκίνησαν από ηλεκτρικές κουζίνες οι οποίες ανάβουν πολύ εύκολα και έτσι, ένα απλή αθώα(;) κίνηση της γάτας πάνω σε αυτές, μπορεί να τις ενεργοποιήσουν. Τα ξέρουμε αυτά τα αθώα. Από αυτά τα 107 περιστατικά τραυματίστηκαν 4 άνθρωποι ενώ οι περισσότεροι, ευτυχώς, έλειπαν από τα σπίτια τους. Τότε κάνουν πάρτι οι γάτες, το έχουμε μάθει τόσα χρόνια.

«Οι φωτιές που σχετίζονται με γάτες εξακολουθούν να συμβαίνουν. Συμβουλεύουμε τους κατοίκους με κατοικίδια να προσέχουν περισσότερο καθώς η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί αστραπιαία όταν κανείς δεν είναι σπίτι» αναφέρει η ανακοίνωση και ενθαρρύνει τους κηδεμόνες οικόσιτων γάτων να απομακρύνουν εύφλεκτα υλικά ή αντικείμενα πάνω από τις κουζίνες τους.

Σύμφωνα με την οργάνωση American Humane Association, τα κατοικίδια ευθύνονται για πάνω από 1.000 φωτιές ετησίως στις ΗΠΑ.