Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε πάντα, αλλά πολλές από τις μεγάλες αλλαγές, εκείνες που χαρακτηρίζονται ριζικές και η κλίμακά τους αφορά ολόκληρο τον πλανήτη, εκκινούν από την καθημερινότητα μας, από τις πιο απλές και «μικρές» πράξεις μας. Η μέριμνα για το περιβάλλον και η οικολογική συνείδηση περνάει και από το πιάτο μας. Χρειαζόμαστε επιλογές που θα προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, θα είναι φιλικές προς τα ζώα και θα περιορίζουν το food waste.

Όλα αυτά βέβαια προϋπέθεταν εντατικό ψάξιμο και έρευνα, και ας μην ξεχνάμε ότι η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις έχουν τους δικούς τους ρυθμούς. Γι’ αυτό το λίγο ήρθε πρωτοποριακή σειρά προϊόντων της Nestlé, Garden Gourmet, διαθέσιμη σε καταστήματα λιανικής. 

Φυτικές και γευστικές επιλογές είναι πλέον στη διάθεση μας, διότι η vegan διατροφή δεν είναι μια μόδα, αλλά υποδεικνύει μια κοινωνική αλλαγή η οποία μας αφορά όλους διότι ανάμεσα στα πολλαπλά πλεονεκτήματα των φυτικών προϊόντων θα πρέπει να υπολογίζεται και το σημαντικά χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους.

Η σειρά Garden Gourmet πρωτοπορεί και ανατρέπει διάφορους “μύθους” σχετικά με τις φυτικές τροφές και προσφέρει γευστικές επιλογές που συναρπάζουν χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στη γεύση. Τρεις επιλογές από 100% φυτικά συστατικά μάς περιμένουν να τις δοκιμάσουμε όσοι από εμάς είναι vegan ή vegeterians ή απλώς αναζητούμε ένα εναλλακτικό τρόπο διατροφής με λιγότερο κρέας.

Ο πρώτος «μύθος» σχετίζεται με το γεγονός ότι τα φυτικά burgers υπολείπονται των παραδοσιακών. Όχι πια. Τo Garden Gourmet Sensational Burger αποτελεί μια κατ’ εξοχήν vegan επιλογή, γευστική και ζουμερή όσο και το κλασικό burger. Μάλιστα, η όψη και η μυρωδιά του θα μας φέρουν στο νου όλες εκείνες τις όμορφες και παρεϊστικές στιγμές που έχουμε μοιραστεί πάνω από ένα τραπέζι με burgers. 

Πέρα από το burger, έχουμε και την επιλογή για την εμπειρία ενός φυτικού «λουκάνικου». Το όνομα του; Garden Gourmet Sensational Sausage και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες συνταγές, όλες τις ώρες τις ημέρας χωρίς ενοχές. Η γκάμα της σειράς Garden Gourmet ολοκληρώνεται με μια επίσης αγαπημένη πρώην «ένοχη» επιλογή. Όλοι έχουμε αγαπήσει την τραγανή και χρυσαφένια υφή των nuggets κανείς όμως δεν αγάπησε τα λιπαρά τους. Τώρα με τα Garden Gourmet Vegan Nuggets διαθέτουμε μια ποιοτική φυτική επιλογή για λαχταριστά snacks.

Όλα τα παραπάνω φτάνουν στο τραπέζι μας με την υπογραφή της Nestlé. Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Αφενός γιατί διαθέτει εμπειρία 135 ετών στην κατηγορία του φαγητού, επομένως διαθέτει την τεχνογνωσία για να καινοτομήσει και στη κατηγορία της φυτικής διατροφής. Περισσότεροι από 300 ειδικοί εργάζονται πάνω στην έρευνα και την ανάπτυξη αυτών των προϊόντων.

Αφετέρου, επειδή η Nestle έχει αναλάβει μια τριπλή δέσμευση με σκοπό αναδείξει τη δύναμη της διατροφής, ενισχύοντας την ποιότητα ζωής για όλους στο σήμερα και στο μέλλον. Η πρώτη δέσμευση είναι ότι η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα και καθοδηγεί τον τρόπο που λειτουργεί η εταιρεία. Η δεύτερη σχετίζεται με τον οδικό χάρτη της Nestle, ο οποίος περιλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα,  τη διάθεση φυτικών προϊόντων, όπως αυτά της σειράς Garden Gourmet, προκειμένου να έως το 2050 η εταιρεία να έχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η τρίτη δέσμευση περιλαμβάνει τη χρήση 100% ανακυκλώσιμών ή επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών έως το 2025.

Μια αγορά στα ψώνια της εβδομάδας, μια εναλλακτική και γευστική επιλογή σε αγαπημένα γεύματα, μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο την καθημερινή μας διατροφή, αλλά να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Τρώμε για την απόλαυση, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για τον πλανήτη.

* Sponsored by Nestlé