Ο κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να χειριστεί μια επιδημία ενός μυστηριώδη ιού που μετατρέπει τους ανθρώπους σε σαδιστικά κτήνη. Αυτά τα ζόμπι που θα δεις δεν έχουν έλεγχο των παρορμήσεων τους. Θα δεις πολλές εκφάνσεις μισογυνισμού σε αυτή τη νιχιλιστική σάτιρα. Η Θλίψη είναι μια βέβηλη εξτραβαγκάνζα ατόφιου μισανθρωπικού αιματοκυλίσματος.  

https://www.youtube.com/watch?v=ujOqapVborI

Υπερβολική βία και θλίψη. Μια ταινία τρόμου που σηματοδοτεί το τέλος της ευγένειας. Είναι συγκλονιστική και ενοχλητική ταινία. Να περιμένεις τόσο αίμα που θα αναρωτιέσαι αν σε έχει πιτσιλίσει η οθόνη. Ο Ρομπ Τζαμπάζ σκηνοθετεί μια πανδημία που μετατρέπει τα θύματα του ιού σε βίαιους ψυχοπαθείς. Κι ένα νεαρό ζευγάρι πρέπει να παλέψει για να παραμείνει ζωντανό χωρίς να μολυνθεί. Απλή πλοκή για το grindhouse ματωμένο διαμάντι της χρονιάς. Κορυφαία ειδικά εφέ. Αν έχεις ψυχούλα θα μουδιάσει για 99 λεπτά.

Όλοι θα πεθάνουν με εξαιρετικά βίαιο θάνατο. Η ταινία λειτουργεί ως ένα βιντεοπαιχνίδι τρόμου/επιβίωσης. Μια τυπική ταινία με ζόμπι και ψυχωτικούς δολοφόνους. Η βία σπάνια είναι διασκεδαστική αλλά σε συγκλονίζει, και σοκάρει πάντα.

Θα καλύψεις τα μάτια σου, πάμε στοίχημα; Απαιτεί από τον θεατή να έχει αυξημένη ανοχή για απεικονίσεις σεξουαλικής βίας στην οθόνη. Οι μολυσμένοι από τον ιό γόνονται ανθρωποκτόνοι με επιθυμία για βιασμούς και κανιβαλισμούς. Άρρωστο.

https://twitter.com/hashtag/horror?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η ταινία εκμεταλλεύεται ακραία τις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Πολιτικό υπόβαθρο; Τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι εξαγριώνονταν και τι ζημιά θα προκαλούσαν σε οικείους τους; Παραμένει αμφίβολο αν είναι μια χρήσιμη υπενθύμιση.

Η ταινία δεν προσφέρει κανένα αίσιο τέλος και καμία ελπίδα. Μηδενισμός, δυστυχία, μιζέρια, θανατίλα. Προκλητική ταινία, όχι χαστούκι στο πρόσωπο αλλά επαναλαμβανόμενες γροθιές στα πλευρά μέχρι να φτύσεις αίμα. Αντέχεις;

Info: Η ΘΛΙΨΗ / THE SADNESS / KŪ BĒI

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο Cine Ideal. Εισιτήρια εδώ

Το ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του 27ου ΔΦΚ της ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ, μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ.