Από χθες, η είδηση ότι η έκρηξη του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα έχει παίξει σχεδόν παντού και οι ειδικοί, όπως αποδείχθηκε, είχαν κάθε λόγο ανησυχούν. Μέχρι στιγμής, ευτυχώς, δεν έχουν υπάρξει θύματα καθώς περίπου 5,000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τέσσερα χωριά.

Οι εικόνες από το νησί Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Ένα κύμα λάβας μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα έχει ήδη φτάσει σε κατοικημένες περιοχές έχοντας καταστρέψει τουλάχιστον 20 σπίτια, με τον δήμαρχο, Σέρχιο Ροντρίγκεθ να το επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί. Η λάβα, από την περιοχή Ελ Πάσο κατευθύνεται τώρα στο γειτονικό χωριό Λος Λιάνος.

https://t.co/FFJASdpxGf

«Η λάβα κινείται προς τις ακτές και οι ζημιές θα είναι μόνο υλικές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν περίπου 17 με 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα λάβας», είπε ο πρόεδρος της περιφέρειας των Καναρίων, Άνχελ Βίκτορ Τόρες.

Μέσα σε μία εβδομάδα, καταγράφηκαν στη Λα Πάλμα περισσότερες από 22.000 δονήσεις. Η τελευταία έκρηξη του Κούμπρε Βιέχα ήταν το 1971 και ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του στην προσπάθειά του να τραβήξει φωτογραφίες. 

https://t.co/LXkjoVhcZ3