Τα covid free εστιατόρια, καφέ και μπαρ θα είναι η νέα, «αναγκαστική» μόδα στη χώρα μας. Στην ουσία μιλάμε για έναν διαχωρισμό των εμβολιασμένων από τα άτομα που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί ή δεν έχουν τη διαθεση να εμβολιαστούν. Αυτό το μέτρο ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τα 150 ευρώ χαρτζιλίκι στους 18-25 που έκαναν το εμβόλιο. Όσοι λοιπόν ανήκουν στην κατηγορία των εμβολιασμένων, θα εισέρχονται στους χώρους της εστίασης χωρίς αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

Αυτό προκάλεσε κάποιες δικαιολογημένες αντιδράσεις και ένα από τα άτομα που έκαναν γνωστή τη δυσφορία τους, είναι και ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου. Όπως είπε, δεν γίνεται οι ιδιοκτήτες να ζητούν πιστοποιητικά από τους πελάτες ώστε να μπουν στο μαγαζί. Γιατί; Γιατί πολύ απλά, δεν είναι αστυνομικός υγείας.

«Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδό τους στο μαγαζί» σχολιάσε ενώ τόνισε το αυτονόητο, ότι τα μαγαζιά δεν μπορούν να κλείσουν ξανά. «Στην Ελλάδα τα εύκολα τα κάνουμε δύσκολα. Αντί να δημιουργήσουμε μηχανήματα καθαρισμού αέρα και να νιώσουν ασφαλείς όλοι, εμείς ζητάμε ταυτότητα και κοινωνικά φρονήματα στην πόρτα. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν». 

Ο γνωστός σεφ, φυσικά, είναι υπέρ του εμβολιασμού και υποστήριξε ότι «πρέπει να πείσουμε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί» ενώ διερωτήθηκε αν θέλουμε μαγαζιά του 2021 με πολιτισμό ή θέλουμε μαγαζιά του 1800; Σίγουρα δεν θέλουμε μαγαζιά που μοιάζουνε με αστυνομικούς που σου ζητούν δίπλωμα και ασφάλεια.