Έχετε ξαπλώσει στον καναπέ σας, ανοίγετε την οθόνη του κινητού σας και το πρώτο πράγμα που βλέπετε στην αρχική σας, είναι μία δήλωση του Τέντρος Αντανόμ Γεμπρεζούς. Εσείς, γιατί είναι και λίγο δύσκολο το όνομά του, κρατήστε το πρώτο μέρος. Ο Τέντρος, λοιπόν, είναι ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αξιωματούχος τόνισε ότι η σύγχυση και ο εφησυχασμός στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, δεν θα μας επιτρέψει να ξεμπερδέψουμε άμεσα από την πανδημία. Ωστόσο, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο εντός μηνών. Ευτυχώς δεν ανέφερε πως «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες».

«Θέλουμε και εμείς να δούμε τις κοινωνίες και τις οικονομίες να ξανανοίγουν και να γίνονται ξανά ταξίδια και εμπόριο. Αλλά τώρα, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε πολλές χώρες ξεχειλίζουν και οι άνθρωποι πεθαίνουν» αλλά την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να υπάρξει αισιοδοξία.

via GIPHY

Η συγκρατημένη αισιοδοξία προκύπτει από το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού μπορούν να σταματήσουν, σύμφωνα πάντα από την εικόνα που έχουν από τη μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων τους πρώτους δύο μήνες του χρόνου. Ο Τέντρος συμπλήρωσε επίσης ότι σε ορισμένες χώρες, παρά την αύξηση της μετάδοσης του ιού, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα είναι ανοιχτά και αυτό γιατί οι νέοι θεωρούν πως δεν υπάρχει πρόβλημα αν νοσήσουν.