Ένα εξαιρετικά ψύχραιμο (όχι) τουρκικό περιοδικό, το Misvak, με πασιφανή πλέον τη «στήριξή» του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσίευσε έναν χάρτη που παρουσιάζει τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου, τα μισά Βαλκάνια και το βόρειο Ιράκ υπό τουρκική κατοχή. Ναι, δεν τσιγκουνεύτηκαν εδάφη.

Με αφορμή την κυκλοφορία ενός γραμματοσήμου που εξέδωσε το Ιράκ, μετά την επίσκεψη του Πάπα, στο οποίο φαινόταν ένα μέρος της Ανατολίας, στο οποίο βρίσκονται πολλοί Κούρδοι-Τούρκοι, να ανήκει στο κράτος του Κουρδιστάν, το φανατικό ισλαμιστικό περιοδικό, προχώρησε σε ένα προκλητικό δημοσίευμα. Ναι, πρόκειται για έναν χάρτη στον οποίο φαίνεται να ανήκουν στην Τουρκία περιοχές όπως η βόρεια Ελλάδα και τα νησιά της, τα μισά Βαλκάνια και το βόρειο Ιράκ, και στη μέση ο Ερντογάν σαν ηγέτης των πάντων.

https://t.co/f9KyS1n7Db

Μάλιστα, το περιοδικό ήταν τόσο ψύχραιμο (όχι) που σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε πως: «Αν είναι να ζωγραφιστεί ένας χάρτης, εμείς θα τον ζωγραφίσουμε». Παράλληλα, έγινε και αναφορά στο 2023, που θα σημάνει και τη συμπλήρωσε 100 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής αυτοκρατορίας, από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Τώρα πώς τους λες πως οι πρακτικές τους δεν συνάδουν πολύ με το όραμα του Ατατούρκ και το κοσμικό κράτος που δημιούργησε; Μάλλον δεν τους το λες.

Προχωράμε.