Αυτό το κείμενο θα μπορούσε να συνοψίζεται σε μια φράση: ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος «τραγούδησε» κλασικό αφήγημα της alt-right, αλλά εν τέλει αποφασίσαμε να αυξήσουμε τις λέξεις.

Με αφορμή την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην αφίσα της επιτροπής «Greece 2021», για τα 200 χρόνια ελληνικής επανάστασης, τόσο από Κωνσταντίνο Μπογδάνο όσο και από Τάκη Θεοδωρόπουλο, ακούστηκαν απόψεις περί «μαύρης» παρουσίας και πολιτικής ορθότητας που μας έκαναν να ευχόμαστε ότι κάτι ακούσαμε λάθος.

«Δε μπορεί στα 200 χρόνια να βάλεις ένα μαύρο στην εθνική σου ιστορία. Όπως και να το κάνουμε στα πρώτα αυτά 200 χρόνια δεν υπήρχανε μαύροι στην εθνική μας ιστορία», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, συνεχίζοντας με τη φράση πως «υπήρχαν γυναίκες ηρωίδες, αλλά μαύρους δεν είχαμε». Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Αντετοκούνμπο στην αφίσα, ο αρθρογράφος της Καθημερινής έδωσε τη δική του εξήγηση:

«Απλώς θέλουν να είναι σαν τις σειρές του Netflix που βάζουν έναν μαύρο γιατί πρέπει να υπάρχει στην υπόθεση».

Σε αυτό το σημείο, βραβείο προβληματικότερης τοποθέτησης παίρνει ο Μπογδάνος με διαφορά, διορθώνοντας τον συνομιλητή του, φροντίζοντας να εντάξει και τον σεξουαλικό προσανατολισμό στην εξίσωση, χαρίζοντάς μας ένα «χάδι» από alt-right.

«Δεν βάζουν έναν μαύρο. Βάζουν έναν μαύρο να παίζει τον καλό. Δυστυχώς, λυπάμαι, θα πρέπει να το κάνω. Όταν βλέπετε μία σειρά του Netflix ο εγκληματίας είναι πάντα, πάντα ο άντρας ο στρέιτ, ο λευκός! Τέλος, δεν έχει δεύτερη κουβέντα».

https://t.co/FVcytB8WLk

Ναι, για τον βουλευτή, ο Αντετοκούνμπο παίζει σόλο θέατρο με τον ρόλο του «καλού» και το Netflix κοντράρει στα ίσα το πρότυπο του δύσμοιρου λευκού, straight άντρα.

Ναι, ΟΚ.