Ο Αμερικανός παραολυμπιονίκης Μπλέικ Λίπερ, με βίντεο που πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μάς γνώρισε τον K Τζέι Ντάιερ, ένα δίχρονο αγοράκι που κάνει τα πρώτα του βήματα με το προσθετικό του πόδι και την βοήθεια ενός «πι». Ναι, ομολογούμε πως συγκινηθήκαμε και σε αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο το πνεύμα των ημερών.

Ο αθλητής με τα οκτώ μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις στον στίβο, γεννήθηκε χωρίς πόδια από το γόνατο και κάτω και φορά προσθετικά μέλη από εννέα μηνών. Όταν επισκέφτηκε το Scott Sabolich Prosthetics & Research Center για να δοκιμάσει τα νέα του τεχνητά πόδια είδε τον K Τζέι Ντάιερ που δοκίμαζε και εκείνος το δικό του. Τα αισθήματα ήταν αμοιβαία και οι δυο τους φάνηκε να απολαμβάνουν το χρόνο που πέρασαν μαζί.

Στο βίντεο που πόσταρε ο 31χρονος αθλητής, βλέπουμε τον μικρούλη Ντάιερ να περπατά με τη βοήθεια ενός «πι» αλλά και με την απαραίτητη ενθάρρυνση του Μπλέιλ Λίπερ που με χαμόγελο και παιχνίδια τον προτρέπει να κάνει τα πρώτα του βήματα τα οποία και πραγματοποίησε. Τα λόγια του Λίπερ δεν βοήθησαν μόνο τον μικρούλη να περπατήσει αλλά και να απολαύσει αυτή τη διαδικασία στο έπακρο. Στο βίντεο θα καταλάβετε τι εννοούμε.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Leeper (@leepster)

 

«Αυτό εδώ είναι το κίνητρό μου. Υπόσχομαι να συνεχίσω να μάχομαι και να προσπαθώ ώστε ο μικρός KJ να έχει την ευκαιρία να διαγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο», έγραψε ο Λίπερ στη λεζάντα που ακολουθεί την ανάρτησή του. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή έγινε αμέσως viral.