Καλεσμένος σε εκπομπή του Mega, ο Νίκος Μαυραγάνης, πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνομιλώντας με τον Χρήστο Χωμενίδη και τον καθηγητή πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, στήριξε πως τον εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα επηρεάσει το DNA του ανθρώπινου οργανισμούθ

«Η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία, μπορεί αύριο να ψηφίσει με δύο διατάξεις ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο ή γενετική τροποποίηση του γενετικού κώδικα του ανθρώπου» ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ο Νίκος Μαυραγάνης.

Όπως είναι λογικό, ο κύριος Βασιλακόπουλος έσπευσε να του διασαφηνίσει πως τα όσα λέει δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, εξηγώντας του πως το dna δεν έχει καμία σχέση με το RNA που είναι το εμβόλιο. Στο μεταξύ, δεν κρατήθηκε και τον κατηγόρησε και ότι λέει «επιεικώς αρλούμπες».

https://t.co/Sz1qUrDjk0

«Δε μπορείτε να λέτε αρλούμπες στην τηλεόραση. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι άνθρωποι σαν και εσάς έχουν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση. Αυτό που είπατε σαν πρόταση λέει ότι μπορεί το εμβόλιο που θα γίνει να τροποποιήσει το γενετικό υλικό του ανθρώπου. Το εμβόλιο που θα γίνει είναι εμβόλιο RNA. Το γενετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει ένζυμα που μετατρέπουν το DNA σε RNA, ποτέ το αντίστροφο. Δεν γίνεται αυτό που λέτε», τόνισε ο καθηγητής.

Σήμερα, καλεσμένος στον Alpha, ο Μαυρανάνης επέμεινε στην αρχική του θέση, όπως την εξέφρασε και στην αρχή της συζήτησής του στην εκπομπή του Mega. Δε θα κάνει το εμβόλιο, λέει, γιατί απλούστατα δεν το εμπιστεύεται.

«Η Πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της. Την διοικητικώς οφειλόμενη ενέργεια πρέπει να κάνει. Ο ΠΟΥ δεν έχει καμία ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Εγώ αυτό που λέω είναι να κάνει το εμβόλιο όποιος επιθυμεί. Εγώ δεν θα το κάνω το εμβόλιο γιατί δεν το εμπιστεύομαι»,