Υπάρχει ‘ενα site με ηχογραφημένες αναγνώσεις κειμένων από την Όλια Λαζαρίδου, την Αμαλία Μουτούση και συναδέλφους τους. Μπορείς να ακούσεις το “Μυρολόγι της Φώκια”  του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τον Νίκο Ξυδάκη να τραγουδάει το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού “η Ευρυκόμη” και τη Μελίνα Τανάγρη να τραουδάει το ποίημα του Κωστή Παλαμά, “Ένα Άνθος”. Το αναγνωστικό της Γαλιλαίας. Επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά στο έργο της Γαλιλαίας. 

 Τι είναι η Γαλιλαία;

Προσφέρουν ανακουφιστική φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα. Η “ΓΑΛΙΛΑΙΑ” αποτελεί την πρώτη Μονάδα στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένη Ανακουφιστική Φροντίδα στο πλαίσιο μιας διεπιστημονικής προσέγγισης και στοχεύει να αποτελέσει πρότυπο για τη δημιουργία αντίστοιχων μονάδων σε όλη τη χώρα.

Τι σημαίνει ανακουφιστική φροντίδα;

Στόχος της Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα – ψυχικά και σωματικά – που προκαλεί μία νόσος απειλητική για τη ζωή, όπως είναι ο καρκίνος, οι νευρολογικές παθήσεις, η χρόνια καρδιακή-αναπνευστική ανεπάρκεια, οι νεφροπάθειες, η HIV λοίμωξη, καθώς και να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα στους ασθενείς, αντιμετωπίζοντας όλες τις παραμέτρους που τους δημιουργούν δυσκολίες. Η Ανακουφιστική Φροντίδα δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή.

Παρέχει ανακούφιση από δύσκολα συμπτώματα, όπως πόνος, δύσπνοια, διαταραχές ως προς τη λήψη τροφής και τον ύπνο. Έτσι ενισχύει τον οργανισμό και τον κάνει πιο δυνατό να αντιμετωπίσει την ασθένεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι ασθενείς που λαμβάνουν από νωρίς στην πορεία της ασθένειάς τους Ανακουφιστική Φροντίδα ενδεχομένως αντιμετωπίζουν καλύτερα τη νόσο. Δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στον ασθενή, καθώς γνωρίζει και νοιώθει ότι έχει συνοδοιπόρους στη νόσο ανθρώπους με πολύ αγάπη και εξειδικευμένη γνώση, που ανά πάσα στιγμή θα τον στηρίξουν και θα τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, τις ανησυχίες και τους φόβους του.

Ο ασθενής βρίσκει στήριξη στα συναισθηματικά, ψυχολογικά, κοινωνικά και πρακτικά του προβλήματα του και τις πνευματικές του ανησυχίες. Ενισχύει τον ασθενή, ώστε να γίνει συμμέτοχος στις αποφάσεις που αφορούν την υγεία του. Βοηθάει τον ασθενή να διατηρήσει στο μέτρο του δυνατού τους ρόλους του και την αυτονομία του.

Στηρίζει ψυχολογικά και συναισθηματικά την οικογένεια, τους αγαπημένους και τους οικείους του ασθενούς και τους εκπαιδεύει σε πρακτικά ζητήματα, ώστε να μπορούν να τον φροντίσουν και να σταθούν πλάι του. Βοηθάει την οικογένεια να κάνει δύσκολες συζητήσεις και να μοιραστεί ουσιαστικά συναισθήματα, ώστε να μεταμορφώσουν τη δυσκολία της νόσου σε ευκαιρία για βελτίωση των σχέσεών τους. Μπορεί να εφαρμοστεί από πολύ νωρίς, ήδη από τη διάγνωση, και συνδυάζεται με θεραπείες που έχουν στόχο την ίαση ή τη παράταση της επιβίωσης.

Η δωρεά μας έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή των ασθενών

Με 5€ εξασφαλίζετε το φαγητό των ασθενών που φροντίζονται στον Ξενώνα. Με 25€ βοηθάτε έναν ασθενή να διατηρήσει την κινητικότητα του και την αυτονομία του προσφέροντας του επίσκεψη στο σπίτι από τον φυσιοθεραπευτή. Με 70€ εξασφαλίζετε τις επισκέψεις ενός ιατρού για μια ολόκληρη μέρα στα σπίτια των ασθενών.