Κοίτα, θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι σου. Δεν θέλω ούτε να σου κρυφτώ, ούτε να γίνω ένας ακόμη από αυτούς τους ισαποστάκηδες που υπάρχουν εκεί έξω. Ο κάθε ένας από εμάς, έχει την ελευθερία να λέει τη γνώμη του. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας αρέσουν τα ίδια πράγματα, να συμπαθούμε τους ίδιους ανθρώπους, να τρώμε κόλλημα με τις ίδιες σειρές και να πηγαίνουμε στο γήπεδο για να υποστηρίξουμε τις ίδιες ομάδες.  

Αφού έγραψα τα παραπάνω, αμαρτία ουκ έχω, που λέγανε και στις Γραφές και θα ρίξω το παρασύνθημα. Ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον που λες, είναι παλιός παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς και πλέον βγάζει το ψωμί του ως σχολιαστής στο αθλητικό δίκτυο ESPN. Έχει που λες ένα θεματάκι με τον Αντετοκούνμπο, τον δικό μας Γιάννη που πέρσι κατάφερε να πάρει τον τίτλο του MVP του NBA. Από τότε βέβαια έχει περάσει αρκετός καιρός, ωστόσο δεν γίνεται να μην σκύβεις για υπόκλιση κάθε φορά που σπικάρεται το όνομα του Γιάννη που ξεκίνησε από τον Φιλαθλητικό και σκαρφάλωσε μέχρι την κορυφή του κόσμου! 

Κάποιοι όπως ο Τζέφερσον λοιπόν περιμένουν από τότε στη γωνία τον Γιάννη, και βγάζουν λίγη χολή όταν το επιτρέπουν οι καταστάσεις. Πάρε παράδειγμα τώρα, τη δεύτερη αναμέτρηση των Playoffs ανάμεσα στους Μπακς και τους Χιτ. Εκεί που λες, ο Γιάννης έκανε φάουλ σε νεκρό χρόνο στον Τζίμι Μπάτλερ με αποτέλεσμα ο δεύτερος να ευστοχήσει σε 2 βολές και να κάνει τη σειρά 2-0, υπέρ της ομάδας του Μαϊάμι.  

Πολλοί λοιπόν τα χώσανε στον Αντετοκούνμπο, ξεχνώντας 2 βασικά πράγματα. Ότι η σειρά δεν έχει λήξει ακόμη. Κι ότι ο MVP, παραμένει MVP. Ο Τζέφερσον τουίταρε ωστόσο ότι ο Γιάννης μάλλον είναι ο Πίπεν και χρειάζεται τον Τζόρνταν του. 

Την απάντηση δεν την έδωσε ο Αντετοκούνμπο, αλλά αντίθετα ο Πίπεν κι ήταν όσο πληρωμένη έπρεπε, πετσοκόβωντας τον, αφού όπως του έγραψε σαν άλλη Κατερίνα Στανίση: “Εγώ δεν είμαι ο Γιάννης, γιατί δεν έχω δυο κολλητούς MVP τίτλους όπως θα συμβεί τις επόμενες μέρες κι ο Γιάννης, δεν είναι εγώ! Συγγνώμη κύριε εσείς ποιος είστε;”